Milyonlarca öğrenciyi heyecanlandıran haber! YÖK açıkladı: Burslara zam geldi

Milyonlarca öğrenciyi heyecanlandıran haber! YÖK açıkladı: Burslara zam geldi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisans ve lisansüstü öğrenimi gören öğrencilere yönelik sağladığı burs miktarını arttırdı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), nisan ayından itibaren öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere sağladığı burs miktarını artırdı

Yapılan açıklamaya göre, “100/2000 YÖK Doktora Bursu"nda bir işte çalışmayan öğrenciler için destek miktarı 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışanlar için ise 2 bin 500 liradan 4 bin liraya yükseltildi” denildi.

YÖK resmen duyurdu: Burslara zam geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), "100/2000 YÖK Doktora Bursu" adı altındaki burs programında, nisan ayından itibaren doktora öğrencilerine yönelik destek miktarını artırdı. Bu kapsamda, bir işte çalışmayan doktora öğrencilerine sağlanan burs 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışan doktora öğrencilerine ise 2 bin 500 liradan 4 bin liraya yükseltildi. Ayrıca, devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen "YÖK Lisans Destek Bursu" 1875 liradan 3 bin liraya, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) bursu 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar