TOBB'dan vakıf üniversitesi öğrencilerine burs imkanı

TOBB'dan vakıf üniversitesi öğrencilerine burs imkanı
Bu sene tercih yapan öğrencilerin yine büyük bir kısmı başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerdeki vakıf üniversitelerine yerleşti. Ekonomide yaşanan bozulma sonrası geçim şartları zorlaşırken, TOBB'dan vakıf üniversitelerini tercih eden öğrencilere destek müjdesi geldi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldığı programda duyurdu.

MİLYONLARCA ÖĞRENCİYE YENİ BURS FIRSATI! İŞTE YARARLANMA ŞARTLARI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, vakıf üniversitelerini tercih eden öğrencilere destek verileceğini açıkladı. Hisarcıklıoğlu açıklamasında "Bu yıl kontenjanlarındaki doluluk ve yerleştirme oranları dikkate alınarak vakıf üniversitelerinin öğrenim ücretleri konusunda kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimize imkanlar ölçüsünde destek verilmesi kararlaştırıldı" ifadelerini kullandı.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLADI

tv100''de yer alan habere göre, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu''nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının gündeminde vakıf üniversitelerinin ücretleri yer aldı.

Toplantıda konuşma yapan TOBB Başkanı, "Barajların kaldırılması kontenjanları olumlu etkiledi. Bu sene üniversitelerimizde doluluk oranı yüzde 99''a ulaştı. 850 bin aday, üniversitelere yerleşti. Bu önemli başarının ardında ihtiyaç ve planlamanın doğru vizyonla değerlendirilmesi yatıyor. YÖK Başkanımızın burada katkısı çok büyük." ifadelerini kullandı.

''DAHA ÇOK DESTEK LAZIM''

Hisarcıklıoğlu, "2022, bizler için zor bir yıl oldu ve olmaya devam ediyor. Bu noktada yükseköğretim sektörünün her zamankinden çok desteğe ve yakın ilgiye ihtiyacı olduğunu belirtmek isterim" değerlendirmesinde bulundu.

''KAYIP YAPANLARA DESTEK''

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Hisarcıklıoğlu: "Bu yıl kontenjanlarındaki doluluk ve yerleştirme oranları dikkate alınarak vakıf üniversitelerinin öğrenim ücretleri konusunda kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimize imkanlar ölçüsünde destek verilmesi kararlaştırıldı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar