Milyonlarca öğrenciye tam 275 TL verilecek

Milyonlarca öğrenciye tam 275 TL verilecek
Devlet, üniversite öğrencilerine hem kendilerini geliştirebilmeleri hem de maddi kazanç sağlayabilmeleri için Ulusal Staj Programını başlattı. Böylece kamu kurum ve özel sektörde insan kaynağı ihtiyacı sağlanacak hem de 2 ve 4 yıllık üniversite eğitimi alan öğrenciler kendilerini geliştirebilecekler. Son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar…

E-devlet üzerinden kolayca başvuru yapılabilir.  Cumhurbaşkanlığı yıllık programında yer alan ulusal staj programı kapsamında başvurular Kariyerkapisi.cbiko.gov.tr ​​üzerinden 31 Mart’a kadar alınmaktadır.

ULUSAL STAJ PROGRAMINA KİMLER KATILABİLİR?

Programa; İlişkili, üniversite ve üniversite eğitimine ülkemizde devam eden gençlerin yanı sıra yurt dışında üniversite ve üniversite eğitimine devam eden Türk vatandaşları ile mavi kart sahipleri de başvurabilir. Organize sanayi bölgelerindeki ortaöğretim mesleki ve teknik eğitim kurumlarından öğrenciler de bu yıl başvuru yapabilecek. KOBİ'lerin ihtiyaç duydukları insan kaynağına ulaşmaları daha kolay olacaktır.

SİGORTA VE STAJ ÜCRETLERİ ÖDENECEK

Sabah gazetesinin haberine göre, staja başlayan tüm öğrencilerin yasal hakları göz önünde bulundurularak Mesleki Eğitim Yasası kapsamında sigorta ve staj ücretleri ödenecek. 20 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde asgari ücretin yüzde 30'undan, 20'den az işçi çalıştıran işyerlerinde asgari ücretin yüzde 15'inden azı ödenemez. Asgari ücret bu yıl 4253 TL'ye çıkarken, 20'den fazla çalışanı olan şirketlerde stajyerlere ödenecek tutar ise 1275 TL olacak. Çalışan sayısı yirmiden az olan işyerlerinde bu tutar 637 TL olarak ödenecektir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar