Milyonlarca memur ve emeklinin gözü bu zamda! Rakamlar netleşmeye başladı

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü bu zamda! Rakamlar netleşmeye başladı
Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği zam oranıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

ÖZLEM BARAN-GÜNBOYU

Yılın ilk çeyreğinin geride kalması ile birlikte açıklanan 3 aylık enflasyon verileri, emekli ve memur maaş zamları için de belirleyici oldu. Bu yılın ocak-mart dönemini kapsayan ilk 3 ayında tüketici enflasyonu Türkiye İstatistik Kurumu''na (TÜİK) göre yüzde 12.5 oranında arttı. 

Asgari ücret ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı da nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası kesinlik kazanacak.

Merkez Bankası''nın nisan ayı piyasa katılımcıları anketine göre cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37.72 iken, bu anket döneminde yüzde 37.77 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 31.63 iken, bu anket döneminde yüzde 31.02 oldu. Bu beklentiler doğrultusunda 6 aylık enflasyon farkının yüzde 21-25 arasında olması bekleniyor.

Eğer tahminler tutarsa en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL''den 14 bin 810 TL''ye çıkacak. En düşük memur emeklisi maaşı da yüzde 25 zamla 7 bin 901 TL''den 9 bin 876 TL''ye çıkacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar