Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran haber geldi: Emekli zam oranı değişecek mi?

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran haber geldi: Emekli zam oranı değişecek mi?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin emekli maaşlarına yönelik seyyanen zam yapılması gerektiğini belirtmesinin ardından bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenen emekli maaşlarının yer aldığı torba yasa görüşmeleri yarına ertelendi.

EYT'lilerin de dahil olmasıyla birlikte sayıları 15 milyonu geçen emekliler, geçtiğimiz hafta açıklanan ara zam oranıyla büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN EMEKLİ ZAMMINA TOPYEKÜN İTİRAZ

Enflasyonun rekor kırdığı, fiyatların günden güne arttığı ekonomik ortamda yüzde 25'lik artışı yeterli bulmayan emekliler hükümete sitem ederken, emekli vatandaşları destekleyen bir açıklama da Cumhur İttifakı'nın ortağı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi.

Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında değerlendirmelerde bulunurken, en düşük emekli maaşlarına yapılan seyyanen zammın aynı şekilde emeklilerin kök aylıklarına da uygulanması gerektiğini açıkladı. Cumhur İttifakı'nda yer alan Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan ve ittifaka dışarıdan destek veren Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da geçtiğimiz günlerde yapmış oldukları açıklamalar ile emekli maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu dile getirmişti.

Bu artışın yanı sıra, en düşük emekli maaşlarında herhangi bir değişikliğe gidilmemesi, fiili olarak milyonlarca emeklinin Temmuz ayında hiçbir ücret artışı yaşamayacağı anlamına geliyor.

MECLİS GÖRÜŞMELERİNİN ERTELENMESİ EMEKLİLERİ HEYECANLANDIRDI

Bugün TBMM Genel Kurulu'nda emekli zamlarını da içeren torba kanunun görüşülmesi beklenirken, uluslararası sözleşmeler gündeme alındı ve emekli maaşlarında yapılacak zam oranı için görüşmeler yarına ertelendi.

Ertelemenin Bahçeli'nin açıklamalarının ardından yapılması emeklileri heyecanlandırırken, gözler NATO Liderler Zirvesi için Litvanya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi.

Emekliler, Erdoğan'ın yarıın yapacağı açıklama ile emekli zamlarında değişikliğe gitmesini ve en düşük emekli maaşında bir artış yapmasını bekliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar