Milyonlarca çiftçiye mazot desteği! İşte gerekli şartlar...

Milyonlarca çiftçiye mazot desteği! İşte gerekli şartlar...
Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar, birçok iş kolunu derinden etkiledi. Mazot, gübre ve akaryakıta gelen zamlar, çiftçilerin üretim yapmasını imkansız hale getirdi. Milyonlarca çiftçi mazot desteği ile ilgili detayları araştırıyor. Peki mazot desteği nasıl alınır? Mazot desteği almak için hangi şartlar gerekiyor? İşte detaylar...

Koronavirüs salgını, dolar kurunun ve Euro''nun 20 liraya yükselmesi, Türk Lirası''nda yaşanan değer kaybı çoğu sektörü derinden etkiledi. Zamlardan etkilenen sektörlerin başında ise, çiftçilik geldi. Yaşadıkları kriz ile ilgili destek almak isteyen milyonlarca çiftçi mazot desteği ile ilgili detayları araştırıyor. Peki mazot desteği nasıl alınır? Mazot desteği almak için hangi şartlar gerekiyor?

Ekonomik olarak zorluk çeken çiftçilerin imdadına çalışmalarına hız kesmeden  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş koştu. Mansur Yavaş söz konusu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ülkemizde  bir ilke imza atarak yerel yönetimlerin çiftçilere mazot desteği vereceğini duyurdu.

BAŞVURULAR BAŞLADI! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2022 yılı içerisinde yerli üretim yapan çiftçinin Ankara büyükşehir Belediyesi tarafından destekleneceğini bildirmişti. 2022 yılının gelmesiyle beraber yaptığı açıklamanın arkasında durduğunu dile getiren Mansur Yavaş, yerel yönetim çiftçi mazot desteği için başvuruların alınmaya başladığını açıkladı.

Peki mazot desteği nasıl alınır? Mazot desteği almak için hangi şartlar gerekiyor? İşte mazot desteği almak için gerekli şartlar:

-18 yaşını geçmiş olmak
-Başkent Ankara sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
-Traktöre sahip olmak
-Traktör ruhsatının ve çiftçi belgesinin aynı ada kayıtlı olması

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar