SGK'lıya faizli konut kredisi hakkında bilinmesi gerekenler

SGK'lıya faizli konut kredisi hakkında bilinmesi gerekenler
Konut fiyatlarındaki artış, el yakan kiralar derken dar gelirli vatandaş için ev alma fikri uzak görünürken, SGK'lı vatandaşları sevindirecek bir haber geldi. Buna göre, SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi veriliyor. 240 bin liranın üzerinde sıfır faizli kredi desteği sağlanacak. İşte detaylar...

BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ: SGK'LIYA FAİZLİ KONUT KREDİSİ VERİLECEK!

Artan konut fiyatları ve enflasyon nedeniyle ev almak isteyen ancak gözü korkan vatandaşları sevindirecek bir haber geldi. SGK hak sahiplerini heyecanlandıran haberin detayları ise şöyle...

KİMLER YARARLANABİLİR?

Öncelikle SGK''lı olan hak sahipleri. Öncelikle malulün kendisine kullandırılıyor. Faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın ölümü halinde dul eşine, eşi hayatta değilse ya da evlendiyse çocuklardan birisine kullandırılıyor.

Yetim aylığı almakta olması kaydıyla talepte bulunan çocuklarına müştereken, bunlar olmadığında öncelikle anaya veya babaya bir konut ile sınırlı olmak üzere veriliyor.

Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor.

LİMİT BELLİ OLDU

Diğer taraftan SGK''lıya verilecek olan sıfır faizli konut kredisi 240 bin liranın üzerindeki alımlar için geçerli olacak.

BAŞVURULAR e-DEVLET ÜZERİNDEN

SGK''lı çalıştığını aylığıyla birlikte direkt olarak ilgili birime giderek ya dilekçeyle başvurarak buna hak sahibi olmak isteyecek. Veya e-Devlet üzerinden başvurusunu yapacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar