Yıllardır yanlış biliyormuşuz: Gerçeği ünlü Şef James Martin ortaya koydu

Yıllardır yanlış biliyormuşuz: Gerçeği ünlü Şef James Martin ortaya koydu
Tükettiğimiz besinleri doğru şekilde saklamak hem ömürlerini uzatırken hem de gıda israfının önler. Bu sebeple bazı gıdaların oda sıcaklığında muhafaza edilmesi gerekirken bazı ürünlerin de buzdolabında saklanması gerekir. Yıllardır ısrarla yanlış yapılan gerçek ünlü Şef James Martin ortaya çıkararak sırrı açıkladı.

Bazı meyve ve sebzelerin buzdolabı gibi karanlıkta bekletilmesi gereklidir. Tazeliklerini korumak için yiyecekleri genelde buzdolabında muhafaza ederiz. Anacak bazı meyvelerin buzdolabında saklanması uygun değildir. Örneğin yumurtanın buzdolabında olmaması gerektiğini ünlü Şef James Martin ortaya koydu.

Kayısı, armut, avokado, muz, kivi, kavun, nektarin, şeftali, hurma, ananas, erik, ayva oda sıcaklığında bırakılırsa olgunlaşmaya devam eder. Tamamen olgunlaştıklarında buzdolabında saklanabilirler. (muzların kabukları kararsa da meyve bozulmaz)

Ekmeği, yeşil fasulyeyi, kahveyi buzdolabında saklıyorsanız hata yapıyorsunuz! Doğru saklanmayan yiyecekler çok kısa bir süre sonra çöpe gider. Çabuk bozulan, küflenen, tazeliğini yitiren yiyecekleri korumanın yolu ise oldukça basit: Doğru yerde saklama.

Ünlü şef James Martin katıldığı bir TV programında yumurtaları asla buzdolabına koymayın dedi. Yumurta kabuklarının gözenekli olduğunu, buzdolabındaki tüm tatları emeceğini, bundan dolayı da lezzetlerinin değişebileceğini anlattı. Bu yüzden yumurtaları buzdolabında değil kuru ve serin bir yerde saklamanın en iyisi olduğunu söyledi.

YUMURTA NEDEN BUZDOLABINDA SAKLANMAZ

Nedeniyse basit, buzdolabını her açıp kapadığımızda ısı değişimleri söz konusu oluyor ve bu durum en çok kapak kısmında bekleyen yiyecek ve içecekleri etkiliyor. Sıcaklığın aniden değişmesine sık sık maruz kalan yumurtaların yapısı bozulabiliyor, raf ömürleri kısalıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar