Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Nuri Kayış

Nuri Kayış

DOSDOĞRU

Milyarlık bağışta hayal kırıklığı

Orhan Kalkan emekli bürokrat ve üniversite hocası.

Ankara''nın Kalecik ilçesinin merkezinde bulunan çok değerli arsasını öğrenci yurdu yapılması koşuluyla Ankara Valiliği''ne bağışlamıştı.

Bağış protokolünde arsaya yapılacak binanın öğrenci yurdu dışında herhangi bir amaçla kullanılamayacağı açıkça ifade ediliyordu.

6 katlı bina tamamlandı, üzerine "Ankara Kalecik Ramise-Orhan Kalkan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu" tabelası asılıp hizmete açıldı.

Kalecik köylerinde yaşayıp ilkokuldan sonra eğitim fırsatı bulamayan kız öğrenciler için bulunmaz bir fırsattı bu. Yurda yerleşecekler, Kalecik''teki ortaöğretim kurumlarına devam edip bitireceklerdi. Çoğu eğitim yolculuğuna üniversitede de devam edecekti.

Ne var ki yurdun hizmete girmesinden kısa bir süre sonra Kalecik Kaymakamlığı ve Kalecik İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü binanın öğretmen evi olarak kullanılmasına karar verdi. Yurda artık öğrenci kabul edilmeyecek, bazı tadilatlar yapıldıktan sonra öğretmen evi olarak hizmete girecekti.

Orhan Kalkan bunu duyunca çok üzüldü, avukat Ekrem Kılıç''a vekalet vererek, Kalecik Kaymakamlığı''na bağış protokolüne uyulması konusunda protesto çekmesini istedi.

Avukat Kılıç geçtiğimiz günlerde kaymakamlığa gönderdiği protesto metninde özetle şunları söyledi:

"Müvekkilim ile Ankara Valiliği arasında düzenlenen protokol hükümlerinde açıkça belirtildiği gibi, yapılan binanın bağış amacı ve tapu kaydındaki şerhe aykırı olarak kullanılmaması ve üzerinde herhangi bir şekilde dönüşüm ve değişiklik yapılmaması gerekir.

Buna aykırı hareketlerde bulunulması halinde tarafımızdan gerekli yasal ve hukuki işlemlerin duraksamadan yapılacağının bilinmesini ihtaren bildiririm."

Dün Orhan Kalkan''la konuştum.

Çok üzgündü. "Tamamen ticari amaçlarla yurdu kapatıp öğretmen evi yapmak istiyorlar. Orayı restorana ve otele çevirecekler. 89 yaşındayım. Gerek ben gerek eşim Ramise Hanım büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. Doğup büyüdüğümüz ilçemizin çocuklarına, öğrencilerine yardım arzumuz böyle engellerle karşılaşmamalıydı" dedi.

Şimdi bakalım ne olacak?

Dilerim Kalecik Kaymakamlığı da, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü de konuyu yeniden değerlendirir ve binanın bağış amacına uygun kullanılmasının önünü açar.

Bu arada Millî Eğitim Bakanlığı ile Ankara Valiliği''nin de devreye girmesinin yararlı olacağını düşünüyorum.

Heyecan dalgası

Büyük bir kriz yaşayan Altılı Masa''nın yeniden toparlanması ve Kemal Kılıçdaroğlu''nun cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması gerek yurtta gerek yurt dışında büyük heyecan yaratmışa benziyor.

Yabancı medya organları Kılıçdaroğlu''nun 14 Mayıs''taki seçimde cumhurbaşkanı seçileceğine adeta kesin gözüyle bakıyor. Kılıçdaroğlu''nun hayat hikâyesini ayrıntılı olarak yazanlar bile var.

Son gelişmeler Kuzey Kıbrıs''ta da sevinç yarattı. Bir gazete "Türkiye''de İkinci Kemal Devri''nin başlamak üzere olduğunu" manşetine taşıdı.

Türkiye''deki kimi gazeteler ve araştırma şirketleri de bugünkü havanın bozulmadan devam etmesi halinde Kılıçdaroğlu''nun yüzde 55-60 bandında bir oy oranıyla seçilebileceğini ifade ediyorlar.

Bakalım ne olacak?

Bu hava sandığa kadar sürecek mi?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları