Milli İstihbarat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Talha Köse kimdir? Talha Köse nereli?

Milli İstihbarat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Talha Köse kimdir? Talha Köse nereli?
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 75. yıldönümüne özel olarak Milli İstihbarat Akademisi'nin kurulduğu açıklandı. Akademinin başkanı ise Prof. Dr. Talha Köse oldu. Peki Milli İstihbarat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Talha Köse kimdir? Talha Köse nereli?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'nın başkanı İbrahim Kalın, 75. yıldönümüne özel düzenlenen etkinlikte konuşma yaptı. Konuşmada Kalın Milli İstihbarat Akademisi'nin kurulduğunu açıkladı. Akademi başkanı ise Prof. Dr. Talha Köse oldu. Birçok insan Talha Köse'yi merak etmeye başladı. Peki Milli İstihbarat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Talha Köse kimdir? Talha Köse nereli?

MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ BAŞKANI PROF. DR. TALHA KÖSE KİMDİR?

Prof. Dr. Talha Köse, 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını Sabancı Üniversitesi Uyuşmazlık Analizleri ve Çözümleri programında, doktorasını ise George Mason Üniversitesi Çatışma Analizi ve Çözümü Enstitüsü'nde tamamladı.

Köse, akademik kariyerine George Mason Üniversitesi, Maastricht Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak ders vererek başladı. Ayrıca, İstanbul Şehir Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi'nin kuruluş süreçlerinde görev aldı ve bölüm başkanlığı yaptı.

SETA düşünce kuruluşunda Toplum Masası Direktörlüğü ve Brüksel Masası Direktörlüğü görevlerinde bulunan Köse, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde de görev aldı.

Uluslararası ilişkiler, çatışma çözümleri, barış inşası, Türk siyaseti, etnik ve mezhepsel kimlikler, radikalleşme gibi konularda çalışmalar yürüttü. Talha Köse, birçok ulusal ve uluslararası akademik projede de yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı.

Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yayımlanan çok sayıda bilimsel yayına imza atan Köse, Milli İstihbarat Akademisi'nin başkanlığına atanarak yeni bir göreve başlamış oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar