Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması: Özel okullarda yemek ve servis ücretleri ne olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması: Özel okullarda yemek ve servis ücretleri ne olacak?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocukları özel okulda eğitim gören velileri sevindirecek bir açıklama yaptı. "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocukları özel okulda eğitim gören velileri sevindirecek bir açıklama yaparak, "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin cep telefonu kullanımına kısıtlamalar getirileceğini açıkladı. Bakan Tekin, "Derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler" dedi ve öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceklerini vurguladı.

Ayrıca, okullarda bağış adı altında alınan kayıt parası hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, "Böyle bir usul asla yok, ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz" şeklinde ifade etti.

Yusuf Tekin, eğitim ve öğretimde sınıf tekrarı konusunda da açıklamalarda bulundu. "Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde" diye konuştu.

Yusuf Tekin, "Ekim sonunda öğretmen alım takvimimizi, branş bazlı ilan edip bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz" ifadesini de kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar