Microsoft Apple'ı yendi: Tahtın yeni sahibi oldu

Microsoft Apple'ı yendi: Tahtın yeni sahibi oldu
ABD'li teknoloji devleri Apple ve Microsoft'un 'Dünyanın en değerli şirketi olma' rekabeti uzun yıllardır devam ediyor. Bu rekabette 2021'den bu yana ilk kez Microsoft, Apple'ı geçmeyi başardı ve dünyanın en değerli şirketi oldu.

Microsoft hisseleri 2021'den bu yana ilk kez Apple'ı kısa bir süreliğine geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi olduğu duyuruldu.

Microsoft'un hisseleri, geçen yıldan bu yana jeneratif yapay zeka alanında elde ettiği liderlik ve ChatGPT üreticisi OpenAI'ye yapılan yatırımların etkisiyle keskin bir yükseliş göstermişti.

Microsoft'un hisseleri yüzde 0,5 artarak kapanışta 2,859 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Seans sırasında yüzde 2'ye kadar yükselerek kısa bir süre için 2,903 trilyon dolar değerindeydi.

Apple hisseleri %0,3 düşüşle kapanarak şirketin piyasa değerini 2,886 trilyon dolara çıkardı. Microsoft ve Apple, yıllar boyunca en değerli şirket unvanı için rekabet etti.

2023/10/03/apple-inc-508812-thumb-jpg-9ccb48a93d7e4f79b9951d0308c0efa9.jpg

D.A. Davidson analisti Gil Luria, "Microsoft'un Apple'ı geçmesi kaçınılmazdı çünkü Microsoft daha hızlı büyüyor ve üretken yapay zeka devriminden daha fazla yararlanacak" dedi.

Microsoft, OpenAI'nin teknolojisini üretkenlik yazılımı paketine dahil ederek Temmuz-Eylül çeyreğinde bulut bilişim işinde bir toparlanma yaşadı.

Öte yandan Apple, iPhone talebindeki düşüşle mücadele ediyor. Özellikle Çin'deki talep, pandeminin etkilerinden yavaş kurtulan ekonomi ve Huawei'nin pazar payını artırması nedeniyle azaldı.

Apple'ı takip eden 41 analistten en az üçü, 2024'ün başından bu yana notlarını düşürdü. Apple hisseleri Ocak ayında yüzde 3,3 düşerken, Microsoft yüzde 1,8 arttı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar