MHP'de deprem! Devlet Bahçeli en yakınındaki ismi görevden alıyor

MHP'de deprem! Devlet Bahçeli en yakınındaki ismi görevden alıyor
MHP'de 18 Mart'ta gerçekleşecek olan 13. Olağan Büyük Kurultayı, parti yönetiminde dikkat çeken değişikliklere sahne olacağı iddia edildi.

MHP'de 18 Mart'ta gerçekleşecek olan 13. Olağan Büyük Kurultayı, parti yönetiminde dikkat çeken değişikliklere sahne olacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'e yeni MYK'da yer vermeyeceği öğrenildi.

Bahçeli'nin, veliahtı olarak gösterilen Yönter'e yeni başkanlık divanında yer vermeyecek olması Ankara kulislerinde çarpıcı bir gelişme olarak yorumlandı. Diğer yandan, Bahçeli'nin eski genel başkan yardımcısı Atila Kaya'ya "geri dön" çağrısı yaptığı ve iki ismin bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

MHP'DE HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre, Ankara Arena Spor Salonu'nda 18 Mart tarihinde 13. Olağan Büyük Kurultay'ını gerçekleştirecek olan MHP'de hazırlıklar sürüyor. "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik" ve "Kazanan Türkiye olacak" sloganlarının kullanılacağı kurultayda, partinin en üst yönetim organları olan MYK ve MDK'da dikkat çeken değişiklikler yaşanacak.

YÖNDER MYK DIŞINDA KALACAK

Edinilen bilgilere göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık divanındaki bazı isimlere yeni dönemde yer vermeyecek. Bahçeli, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter'i kurultayda MYK dışında bırakacak. MHP'de, genel başkanın veliahtı olarak gösterilen Yönter'in parti yönetiminin dışında kalacak olması Ankara kulislerinde sürpriz olarak yorumlandı.

Diğer yandan Bahçeli'nin eski genel başkan yardımcısı Atila Kaya'dan ise geri dönmesini istediği ifade edildi. Bahçeli'nin, 16 Nisan 2017'de gerçekleşen ve Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiren referandumda MHP'nin "evet" demesine tepki göstererek görevinden istifa eden Kaya ile bir görüşme gerçekleştireceği ve son kararın bu görüşmenin ardından verileceği belirtildi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar