Metin Akpınar'dan farklı Kılıçdaroğlu yorumu: 'Böyle bir yetkisi yok'

Metin Akpınar'dan farklı Kılıçdaroğlu yorumu: 'Böyle bir yetkisi yok'
Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimleri geride kalırken muhalefetin seçim mağlubiyeti, ekonomideki kötü gidişten sonra gündemdeki yerini koruyor. Sanatçı Metin Akpınar CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmemesi konusunda farklı bir yorumda bulundu.

Selahattin Demirel / Günboyu

Seçimlerin hareketli gündemi yerini, ekonomideki sıkıntıların ne zaman çözüleceği ve muhalefetin durumunun nasıl olacağı sorularına bırakırken ortaya çıkan mağlubiyete karşı CHP liderinin ne yapacağı merak ediliyor.

Metin Akpınar, Kafa TV'nin YouTube kanalında yayınlanan Uzun Lafın Kısası programına konuk olarak Candaş Tolga Işık’a önemli açıklamalarda bulundu.

Akpınar, seçim yenilgisi sonrasında MYK'daki istifaları kabul eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Böyle bir şeyi yetki görmüyorum, istifa et, git diyemem. Yerel seçimlere kadar Altılı Masa'yı da bozmadan götürmeleri gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"SEÇMENİN FİKİR VERMESİNE KARŞIYIM"

Akpınar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Seçmenin, partiden istifa ya da kalması için fikir vermesine karşıyım. Karar parti teşkilatının işi. Önce Kılıçdaroğlu'nun kendisinin karar vermesi gerekiyor. Böyle bir şeyi yetki görmüyorum, istifa et, git diyemem. Yerel seçimlere kadar Altılı Masa'yı da bozmadan götürmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bir başarı sağlanmalı ama bunun olabileceğini sanmıyorum, zor görünüyor. Öyle olmazsa, parti kendi içinde karar verir.

Halkın talebi olabilir, ayrılsın diyenler de devam etsin diyenler de var. Değerlendirilebilir. 5 sene sonra 80 yaşında olması yönetimde iyi midir değil midir diye değerlendirenler var. MYK değiştirdin, yetmiyor, gençleri ve kadınları teşkilata kazandırmak lazım."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar