Meteoroloji uyardı: Bu illerde kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji uyardı: Bu illerde kuvvetli kar yağışı bekleniyor
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün hava çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı olacak. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Bayburt, Ardahan ve Erzincan'ın doğusu çevrelerinde kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün bölgede hava durumu oldukça etkili olacak. Meteoroloji ekipleri, çok bulutlu bir atmosferle birlikte aralıklı kar yağışlarının beklendiğini bildirdi. Özellikle akşam saatlerinden itibaren Erzincan'ın doğusu, Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde kar yağışının kuvvetli bir şekilde etkili olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde ise yer yer sis ve pus olasılığına dikkat çeken uzmanlar, bu durumun yanı sıra buzlanma ve don olaylarının da meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri çerçevesinde seyredeceği belirtildi. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Özellikle Bayburt, Erzincan'ın doğusu, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde 10-20 cm kar örtüsüne ulaşabilecek kuvvetli kar yağışları beklendiğinden, yetkililer ve vatandaşlar olumsuzluklara karşı dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalarına karşı uyardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar