Meteoroloji tarih verdi! Sıcaklıklar artacak

Meteoroloji tarih verdi! Sıcaklıklar artacak
Meteoroloji Uzmanı Çelik'ten hava durumu değerlendirmesi yaptı. Sıcaklık artacak, yağış küçük alanlarda sınırlı kalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde devam eden soğuk ve yağışlı sistemin önümüzdeki günlerde etkisini kaybedeceğini belirtti.

Çelik, önümüzdeki 2 gün boyunca kuzeybatı ve güney bölgelerinde yağış beklendiğini ifade ederken, sıcaklıkların ise perşembe gününden itibaren artacağını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, soğuk ve yağışlı sistemin yurt genelinde etkili olduğunu dile getirdi. İki üç gün boyunca kuzeybatı ve güney bölgelerinde yağış beklendiğini vurgulayan Çelik, ancak perşembe gününden itibaren sistemin etkisini kaybedeceğini belirtti.

'HAFTA SONUNA KADAR YAĞIŞ BEKLEMİYORUZ'

Çelik, salı günü için Marmara Bölgesi genelinde, Orta Karadeniz, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağış beklendiğini ifade ederek, "Sıcaklıklar iki üç gün daha mevsim normalleri civarında seyrediyor ancak perşembe gününden itibaren sistem artık hemen hemen etkisini kaybedecek diyebiliriz. Hem sıcaklıklar artacak hem de yağış oldukça küçük bir alanda görülecek. Sadece cuma günü için Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yağış var. Perşembeden hafta sonuna kadar önemli bir yağış yurt genelinde beklemiyoruz." dedi.

6 günlük hava tahminine de değinen Çelik, çeşitli bölgelerde yağışın devam edeceğini, ancak önemli bir yağış beklentisinin olmadığını söyledi. Özellikle deprem bölgesinde salı ve çarşamba günleri yağışın görüleceğini belirten Çelik, perşembe gününden itibaren deprem bölgesinde 4-5 gün boyunca yağış beklentisinin olmadığını ifade etti.

Ayrıca, uzman Çelik, kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaparak, Marmara, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir'de fırtına beklentisi olduğunu söyledi. Buzlanma ve don olayına karşı iç bölgelerde tedbirli olunması gerektiğini belirten Çelik, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını ve önümüzdeki hafta boyunca bu seyrin devam edeceğini kaydetti

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar