Meteoroloji tarih verdi! Daha da yakacak

Meteoroloji tarih verdi! Daha da yakacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son sistemine göre Türkiye genelindeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde izlenmesine devam edilmesi bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde ise 2-4 derece artış gözlemlenecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son sistemine göre, Türkiye genelindeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde izlenmesine devam edilmesi bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde 2-4 derece artış gözlemlenecek.

MGM'nin hazırladığı rapora göre, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında şiddetli rüzgarlar kesilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

775.jpg

Ülke genelindeki yağış beklenmeyen bir gün öngörülürken, Trakya ve Güneydoğu kesimlerde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık bir gün geçirmesi bekleniyor.

MGM'nin raporunda, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Ayrıca, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgarların beklendiği ve yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesinin devam ettiği vurgulandı.

0a91e932-90c5-4fb1-a027-18d156a2b06f-w.jpeg

Bugün Ankara'da en yüksek sıcaklık 27, İstanbul'da 25, İzmir'de 28 derece olarak öngörülürken, toplamda ise Ankara'da 28, İstanbul'da 24, İzmir'de 28 sıcaklıkta sıcaklıkların yükseleceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar