META resmen duyurdu: Threads'e kapatma kararı

META resmen duyurdu: Threads'e kapatma kararı
META, Rekabet Kurulu'nun şirket hakkında geçici tedbir kararı almasının ardından Threads uygulamasını Türkiye'de geçici olarak kapatma kararı aldığını duyurdu.

META tarafından yapılan açıklamada, Rekabet Kurulu'nun Threads ile Instagram arasında veri paylaşımını yasaklayan geçici bir tedbir kararı aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bu geçici tedbir kararına katılmamıza rağmen, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm yasal gereksinimlerine uyduğumuza inanıyor ve bu karara itiraz edeceğiz. Rekabet Kurumu'nun geçici tedbir kararı, bize Threads'i Türkiye'de geçici olarak durdurmak dışında hiçbir seçenek bırakmıyor. Rekabet Kurumu ile yapıcı bir şekilde iletişim kurmaya devam edeceğiz ve Threads'i Türkiye’deki kullanıcılara mümkün olan en kısa sürede tekrar sunmayı umuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Threads'in 29 Nisan'dan itibaren Türkiye'de geçici olarak durdurulacağı ve kullanıcıların uygulama üzerinden bu tarihten önce bilgilendirileceği belirtildi. Türkiye'de Threads'i kullananların, profillerini silmeden dondurabileceği veya profillerini tamamen silebileceği de vurgulandı.

META, Threads'in Türkiye'ye geri dönmesi durumunda, profilini dondurmayı tercih eden kullanıcıların gönderilerinin ve başkalarının gönderileriyle olan etkileşimlerinin yeniden görünür hale geleceğini belirtti. Profillerini donduran kullanıcıların, diledikleri zaman "Bilgilerini İndir" aracı üzerinden gönderilerini indirebileceklerini ve mevcut içeriklerini muhafaza edebileceklerini ifade etti.

Rekabet Kurulu'nun, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesiyle başlattığı soruşturmada META hakkında geçici tedbir kararı verdiği hatırlatıldı. Kurulun açıklamasında, META'nın Instagram hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, kullanıcılara onay seçeneği sunmadan birleştirmesinin soruşturma tamamlanana kadar telafi edilmesi güç zararlara yol açabileceği belirtildi. META'nın pazarda uzun yıllardır faaliyet göstermesi sebebiyle kapsamlı ve detaylı bir veri birikimine sahip olduğuna dikkat çekildi. META'nın, sahip olduğu kullanıcı tabanının büyüklüğü ve çeşitliliğinin, reklam verenler bakımından META hizmetlerini cazip hale getirdiği ve rekabet ortamını olumsuz etkilediği vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar