Mesut Özil vücuduna yaptırdığı bozkurt dövmesi Almanya'da başına bela oldu: Geri istiyorlar

Mesut Özil vücuduna yaptırdığı bozkurt dövmesi Almanya'da başına bela oldu: Geri istiyorlar
Almanya Federal Meclis Yeşiller Partisi üyesi Philip Krmer, Mesut Özil'in vücuduna bozkurt işaretini dövme yaptırması sebebiyle, futbolcuya verilen Gümüş Defne Yaprağı Ödülü'nü geri almayı talep etti.

Mesut Özil'in vatandaşı olduğu Almanya'da, Federal Meclis Yeşiller Partisi üyesi Philip Krmer, eski milli futbolcu Özil'in vücuduna bozkurt işaretini dövme yaptırmasına tepki gösterdi.

Krmer, dövmeye işaret ederek futbolcuya verilen Gümüş Defne Yaprağı Ödülü'nün (Silberne Lorbeerblatt) geri alınmasını talep etti.

Resim

Federal Meclis Spor Komitesi Başkan Yardımcısı Milletvekili Philip Krmer yaptığı açıklamada, şunları aktardı:

"Mesut Özil’e verilen Gümüş Defne Yaprağı ödülü, sadece en iyi atletik performansı değil, aynı zamanda özel bir karakter uygunluğunu da gerektiriyor. Dövme yaptırarak bozkurtlara açıkça destek vermek, bu karakter özelliğiyle çelişir. Bu nedenle mümkünse Özil’e verilen ödül geri çekilmelidir.“

Almanya’nın en prestijli spor ödülü olarak kabul edilen Gümüş Defne Yaprağı Ödülü, Mesut Özil’e, 2014 yılında Federal Şansölye Angela Merkel’in huzurunda dönemin Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından takdim edilmişti.

Özil, 2018 yılında İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun ile birlikte AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Londra’da yaptığı görüşme ve çektirdiği fotoğraf nedeniyle bazı siyasi çevreler tarafından eleştirilerin hedefi haline gelmişti. Mesut Özil, bu nedenle Alman milli takımı kadrosundan çıkarılmıştı.

MESUT ÖZİL KİMDİR?

Almanya’da doğan Mesut Özil, bir dönemler dünya yıldızıydı. Alman Milli Takımı ile Dünya Kupası’nı kazanmasının yanında, Arsenal ve Real Madrid gibi takımlarda oynayarak kariyerinin zirvesini yaşadı.

Sakatlıklardan sonra formundan düşen Özil, sırasıyla Fenerbahçe ve Başakşehir formalarını giydi ve kariyerini Başakşehir’de noktaladı.

Asistleri ile bilinen Özil aynı zamanda AKP ve Erdoğan’a yakınlığıyla da biliniyor.

Resim

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar