Mesut Kösedağı kimdir? CHP İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağı kaç yaşında nereli?

Mesut Kösedağı kimdir? CHP İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağı kaç yaşında nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Partilerin il ve ilçe belediye başkan adaylarının hepsi neredeyse belli oldu. CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağı oldu. Peki Mesut Kösedağı kimdir? CHP İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağı kaç yaşında nereli?

Mesut Kösedağı kimdir?

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi kalan il ve ilçelerinde de belediye başkan adaylarını belirledi. CHP'nin Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağı oldu. Adaylığının açıklanmasının ardından vatandaşlar Mesut Kösedağı araştırmaya başladı. Peki Mesut Kösedağı kimdir? CHP İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağı kaç yaşında nereli?

MESUT KÖSEDAĞI KİMDİR?

Mesut Kösedağı, 1984 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlayan Kösedağı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ardından, 2018 yılında Marmara Üniversitesi'nde Küresel Şehirler ve İstanbul Araştırmaları bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Askerlik hizmetini 2011 yılında kısa dönem olarak yerine getirdi. Kariyerine uluslararası firmalarda reklam, satış ve organizasyon alanlarında çalışarak başladı. 2013 yılında işletme sektörüne adım atan Kösedağı, şu anda gıda sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin ortağıdır.

Siyasi kariyerine 2000 yılında CHP Kadıköy gençlik kolunda başlayan Mesut Kösedağı, pek çok görevde bulunmuştur. Kadıköy gençlik kolu yöneticiliği, başkanlığı ve İstanbul il gençlik kolları yöneticiliği gibi önemli görevleri üstlenen Kösedağı, 2007-2010 yılları arasında CHP Kadıköy ana kademe yöneticiliği yapmıştır. Ayrıca, kurultay delegeliği, il delegeliği, Kadıköy ilçe delegeliği ve gençlik kolları kurultay delegeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 2014-2019 döneminde Kadıköy ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerini üstlenen Kösedağı, mecliste özellikle toplu taşıma ve ulaşım konularında yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Evli olan Mesut Kösedağı'nın 1 çocuğu bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar