Mertens son noktayı koydu: Aptallık olur

Mertens son noktayı koydu: Aptallık olur

Dries Mertens, zaman zaman futbola veda etmeyi düşünse de, Galatasaray'ın şampiyonluğunun ardından sarı-kırmızılı takım için kararını verdi.

Süper Lig'in asist kralı Dries Mertens, Galatasaray ile yola devam ediyor ve sözleşmesi sona eren ve sözlü olarak anlaşma sağlanan Belçikalı futbolcu, 'yola devam' kararını açıkladı.

37 yaşındaki oyuncu, "Kontratım bitiyor. Başlarda büyük ihtimalle futbolu bırakacağımı söylemiştim. Ama görüşmeler iki ay önce başladı. Neden mi? Çünkü burada işler iyi giderken neden bırakayım?" dedi.

"KEYFİNİ ÇIKARIYORUM"
Eşi Kat Kerkhofs’un da devam etmesi yönünde fikir belirttiğini söyleyen Mertens, "Bırakmak aptallık olur. Bu kadar harika bir sezon geçireceğimizi düşünemiyordum" dedi. Sözleşme uzatma görüşmelerinin devam ettiğini belirten ve ne zaman futbola veda edeceğini bilmediğini ekleyen yıldız futbolcu, "Yakında 38 yaşına basacağım. Bu süre zarfında günün keyfini çıkarıyorum. Böyle yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

37 YAŞINDA TARİHİ SEZON
Dries Mertens, Galatasaray’ın son 10 maçının dokuzunda skor katkısı sağladı; 6 gol atıp 10 asist yaptı. Belçikalı oyuncu, sezonu ligde 9 gol ve 16 asistle tamamladı. Avrupa'da da üç kez ağları sarstı.

Mertens, 28 kez skor katkısı yaparken, bundan daha iyi bir sezonu en son 2018-19’da Napoli’de 19 gol ve 13 asistle (32 skor katkısı) yaşamıştı.