Mersin'deki kazada 11 kişi hayatını kaybetmişti! Tek bir kusurlu var

Mersin'deki kazada 11 kişi hayatını kaybetmişti! Tek bir kusurlu var

Mersin'de meydana gelen zincirleme trafik kazasına dair yapılan soruşturma kapsamında bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön raporda, tutuklu otobüs şoförünün olayda "tek ve asli kusurlu" olduğu vurgulandı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Yenice Mahallesi mevkisinde 26 Mayıs'ta yaşanan kazaya ilişkin olarak Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.

Başsavcılıkça atanmış uzman bilirkişiler tarafından hazırlanan ön rapora göre, olayın detaylı incelemesi yapılarak bölgedeki incelemeler, hava koşulları, trafik akışı ve kaza meydana geliş durumu göz önünde bulundurulduğunda, kazada tek ve asli kusurlu olarak otobüs şoförü Ali G. belirlendi.

Rapor, bilirkişi heyetinin kazaya dair titiz incelemelerinin detaylarına yer vererek sunuldu.

x7wex9ftrummolziql9bww.webp

Ayrıca polis ekiplerince hazırlanan trafik kaza tespit tutanağında da otobüs şoförünün yol ve hava şartlarına uygun olmayan bir hızla ilerlediği gerekçesiyle asli kusurlu olarak nitelendirildiği belirtildi.

Başsavcılık tarafından otobüste teknik ve işlevsel eksiklik olup olmadığının belirlenmesi için bir başka bilirkişi heyetinin daha görevlendirildiği bilgisine de yer verildi.

"DİĞER ARABALARA ÇARPTIĞIMI BİLE ANLAYAMADIM"

Tutuklu otobüs şoförü Ali G'nin ifadelerine göre, Diyarbakır'dan 26 Mayıs saat 10.30 sıralarında İstanbul'a gitmek üzere yola çıktıklarını belirtti. Ali G, araçta ikinci şoför olarak görev yaptığını, ilk şoförün akşam saat 16.00'ya kadar direksiyon başında olduğunu ve ardından dinlenmek için yerine geçtiğini aktardı.

50l4fxtkluymogxt5y9jzw.webp

Adana'da bazı yolcuları indirdikten sonra gişeleri geçtikten kısa bir süre sonra otobüsün kontrolünü kaybettiğini ve direksiyonu toparlayamadığını ifade etti. Otobüsün yan yattığını ve karşı şeride geçtiğini belirten Ali G, kaza esnasında diğer araçlara çarptığını ancak ne olduğunu anlayamadığını söyledi.

Kazadan sonra hemen araçtan indiğini ve çarptığı diğer araçları gördüğünü aktaran Ali G, otobüsteki yaralıları dışarı çıkarmaya ve çevredeki yardımı sağlamaya çalıştığını dile getirdi. Olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirten Ali G, "Keşke olmasaydı. Ben, bu işi ekmek parası için yapıyordum." şeklinde konuştu.

TAG Otoyolu'nun Yenice Mahallesi mevkisinde gerçekleşen kazada, Star Diyarbakır firmasına ait Ali G. yönetimindeki 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsü, karşı şeride geçerek 2 otomobil ve 1 kamyona çarpmış, ilk kazada 11 kişi hayatını kaybetmiş ve 33 kişi yaralanmıştı. Tedavisinin ardından gözaltına alınan Ali G. tutuklanmıştı.