Dayakçı koca yerinde kaldı, darp edilen kadın sürgün edildi!

Dayakçı koca yerinde kaldı, darp edilen kadın sürgün edildi!
Özgün Narin Şenatak ile aynı kurumda çalıştığı eski kocası Hicabi Eker arasında yaşananlar, İstanbul Sözleşmesi'ni bir kez daha akıllara getirdi. Alınan bilgiye göre, Mersin’de voleybol antrenörü Özgün Narin Şenatak, aynı kurumda çalıştığı eski eşi tarafından şiddet gördü. Yaşanan olay üzerine dayakçı kocaya bir yaptırımda bulunmayan İl Spor Müdürlüğü'nün mağdur kadını sürgün etmesi tepki çekti.

Mersin''de boşandığı eski eşi tarafından fiziksel şiddet görmeye devam eden Özgün Narin Şenatak''ın adeta sürgün edilmesi tepkilere neden oldu. Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü''nde voleybol antrenörü olarak görev yapan Özgün Narin Şenatak, aynı kurumda vasıfsız işçi olarak çalışan Hicabi Eker’den boşandıktan sonra çocuklarının velayeti konusunda uzlaşamadı ve davalık oldu. Dava süreci devam ederken Şenatak, eski eşi Eker’in fiziksel şiddetine maruz kaldı.

Cumhuriyet''ten Abidin Yağmur''un haberine göre, savcılığa suç duyurusunda bulunan Şenatak, daha sonra eski eşi ile uzlaşması üzerine şikâyetinden vazgeçti. Buna rağmen kadına fiziksel ve sözlü şiddete devam eden eski koca bu kez Şenatak''ı tehdit etti. Yaşananlar üzerine Şenatak, 2 kez savcılığa suç duyurusunda bulundu ve üst amirlerine de dilekçeyle başvurarak Eker’den şikâyetçi oldu. Bunun üzerine Eker de hem Şenatak hakkında hem de velayet davasında Şenatak lehine tanıklık eden memur Mehmet Özen hakkında amirlerine şikâyet dilekçesi verdi. 

 

MAĞDUR KADINA 80 KM SÜRGÜN

Kurum içinde yapılan incelemelerde Özgün Narin Şenatak ve Mehmet Özen hakkında herhangi bir suç bulunamadı. Tarsus Kaymakamlığı ise Şenatak’ın eski eşi tarafından tehdit ve baskıya uğradığı şikâyetlerini dikkate almadı. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ise Hicabi Eker’in görev yerinde kalmasına, şiddete uğradığını bildiren antrenör Özgün Narin Şenatak’ın ise 80 kilometre uzaktaki Toroslar ilçesine gönderilmesi yönünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne görüş bildirdi.

''''KARIMLA KONUŞMAYACAKSIN''''

Mehmet Özen’in Özgün Narin Şenatak ve eski eşi Hicabi Eker arasında işyerinde yaşanan tartışmalara tanık olduğu, velayet davasına şahit olarak yazılması üzerine gördüklerini mahkemede anlattığı, bunun üzerine Eker’in “Karımla bir daha konuşmayacaksın. Ona yaklaşmayacaksın. Bu şekilde devam edersen sana gösteririm” diye tehdit ettiği de dilekçeye yansıdı. Özen, hiçbir uyarı ya da kınama cezası olmamasına karşın Anamur’a sürüldüğünü dava dilekçesinde dile getirdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar