Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde korkutan patlama! Molotof mu atıldı?

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde korkutan patlama! Molotof mu atıldı?
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezindeki ana hizmet binasında çıkan yangın korku ve paniğe yol açtı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangının, binanın camından içeriye molotof kokteyli atılması sonucu çıktığı iddia edildi.

Başkanlık makamının da yer aldığı ve Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve taş bina olarak da bilinen ana hizmet binasında saat 17.30 sıralarında kısa süreli bir patlamanın ardından etrafı dumanlar sardı. 

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in aktardığı bilgiye göre; Patlama ile birlikte eski meclis salonunda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin kısa süren çalışması sonucu yangın büyümeden kontrol altına alındı. Çevrede toplanan vatandaşlar ise meraklı gözlerle çalışmaları izledi.

mersin-belediye-patlama.png

MOLOTOF KOKTEYLİ KUŞKUSU

Olay yerinde bulunan görgü tanıklarından Mevlüt Yıldırım, “Bir anda basınçlı patlama sesi duyduk. İçeriden dışarıya doğru alevlerin yükseldiğini gördük” dedi.

İtfaiye görevlilerince yapılan ilk incelemede ise salonun caddeye bakan penceresinden cam kırılarak içeriye molotof kokteyli atıldığı belirlendi. Bunun üzerine bölgeye gelen olay yeri inceleme ekipleri çevrede ve yangın alanında deliller toplandı.

Yangın sonucunda eski meclis salonunda yer alan çok sayıda koltuğun yandığı belirlendi. Yangın ile ilgili incelemenin sürdürüldüğü ifade edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Öte yandan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Gazetecilerin kundaklama şüphesi olduğu yönündeki sorunu yanıtlayan Müdür Şahne, olaya geniş çaplı araştırma ve incelemenin sürdüğünü söyledi. Müdür Şahne, şu anda herhangi bir kişinin gözaltında olmadığını incelemenin devam ettiğini de sözlerine ekledi. 

BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA

mbb.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar