Merkez Bankası'ndan mevduat kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Merkez Bankası'ndan mevduat kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı
TCMB, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, Türk lirası (TL) mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduata geçişin desteklenmesi için TL zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 1 aydan uzun vadeli Türk lirası mevduat ve kur korumalı mevduat hesapları için belirlenen zorunlu karşılıklara üç ayda bir faiz uygulayacağını duyurdu.

Merkez Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmek, Türk lirası mevduat payını artırmak ve kur korumalı mevduattan Türk lirası mevduata geçişi desteklemek amacıyla alınan bu kararın detaylarına değinildi.

Açıklamada, belirlenen koşulları sağlayan mevduat bankalarının 1 aydan uzun vadeli Türk lirası mevduat ve kur korumalı mevduat hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklara üç ayda bir faiz uygulanacağı belirtildi. Ayrıca, katılım bankalarının Türk lirası cinsinden tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarında benzer etkiyi sağlayacak şekilde indirim yapılacağı ifade edildi.

Bu adımın, Türk lirası mevduat payının artırılması ve ekonomik istikrarın desteklenmesine yönelik bir strateji olduğu vurgulanırken, bankaların likidite koşullarının daha etkin bir şekilde yönetilmesine olanak tanıyacak bir önlem olarak değerlendirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar