Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ı terleten soru!

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ı terleten soru!
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın 3. Enflasyon Raporu sunumu sonrasında gazetecilerin sorularına yanıt verirken çarşı-pazardaki fiyatlarla ilgili olarak yüksek enflasyonla ilgili verdiği yanıt gündem oldu.

Günboyu Haber Merkezi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yılın 3. Enflasyon Raporu sunumu sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken ilginç bir olay yaşandı.

Yaptığı sunum sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlamaya çalışan Erkan'ın bazı soruları yanıtsız bırakışı dikkat çekti.

"HİÇBİR ZAMAN SİYASİ AÇIKLAMA ALAMAYACAKSINIZ"

FOX TV Muhabiri Beril Ötkan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç tezini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna karşı Erkan'dan "Merkez Bankası başkanı olarak benden hiçbir zaman siyasi bir açıklama almayacaksınız." yanıtı geldi.

MERKEZ BANKASI'NIN DOLAR SATIŞLARI

Bloomberg'den Beril Akman'ın Merkez Bankası'nın dolar satışları hakkındaki sorusuna "Biz bir kur seviyesi hedeflemiyoruz ancak kurdaki aşırılıklar görüldüğünde de müdahale, aşırılık ve oynaklığı azaltmak Merkez Bankası'nın görev tanımındadır. Şeffaflık adına Hazine protokolü kullanmıyoruz, doğrudan satışları bankalara yapıyoruz." ifadeleriyle yanıt verdi.

500 VE 1000'LİK BANKNOT BASILACAK MI?

Erkan, aylardır süren 500 ve 1000 liralık banknot basılacağı iddialarıyla ilgili soruyu da "Daha yüksek banknot üzerinde şu anda çalışmıyoruz." şeklinde karşıladı.

"ORASI SERİN OLABİLİR AMA..."

Gazeteci Erdoğan Süzer'in sorusu ise toplantıya damga vurdu. Erkan'a "Çarşı, pazara inebildiniz mi Türkiye'ye geldikten sonra, hayat pahalılığı açısından çok kötü günler geçiriyoruz." sorusunu yönelten Süzer, Erkan'dan ilginç bir yanıt aldı.

"Burada olmamın sebebi devletimize, milletimize hizmet. Allah bize nasip edebilirse..." ifadelerini kullanan Erkan'ın "Orası serin olabilir ama burada spotlar bayağı ısıtıyor..." şeklinde konuşması ise şaşkınlığa neden oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar