Memurlara yapılan seyyanen zam emekli ikramiyelerine etki edecek mi?

Memurlara yapılan seyyanen zam emekli ikramiyelerine etki edecek mi?
En düşük memur maaşı ve seyyanen zam tutarı açıklandı. Zam formülünde artışın belirli bir kısmı yüzdelik olarak yapılırken bir kısmı seyyanen zam şeklinde yapıldı. Peki Memurlara yapılan seyyanen zam emekli ikramiyelerine etki edecek mi? İşte detaylar...

Hükümetin memur maaşlarına açıkladığı bir kesimi memnun ederken halkın bir kısmı ise enflasyon nedeniyle beklediğini alamadı. Durum böyleyken henüz zam rakamı duymayan emekliler ise bu sorusunun yanıtını merak ediyor.

SEYYANEN ZAM NEDİR?

Seyyanen zam, enflasyon kaynaklı gelir kaybının karşılanması için yapılan bir zam türüdür. Maaşlar arasındaki makasın daralması için uygulanır.

Seyyanen zamla birlikte tüm çalışanlara eşit zam yapılır. Belirli çalışan grupları, yüzdelik zam değil, eşit zam alırlar. Seyyanen zam oranıyla birlikte tüm çalışanlar eşit oranda ödeme alır. Örneğin belirlenen tutar 1000 TL ise herkes o oranda zam alır.

SEYYANEN ZAM EMEKLİLİĞİ ETKİLER Mİ?

Seyyanen zammın onaylanmasıyla birlikte, herkesin aynı tutarda seyyanen zam alacağı kesinleşmiş oldu. Maaş tutarları farklı olsa bile çalışanlar, seyyanen zamla birlikte eşit tutarda zam alacaklar.

Örneğin maaşı 15 bin lira olan bir memur yüzde 17.55 enflasyon farkı ile 2.632 TL enflasyon zammı alacak. Ayrıca bunun üzerinde 8077 lira da seyyanen zam alacak. 15 bin lira maaş alan bir memurun toplam maaşı, 25.709 liraya yükselecek.

Zamlı maaşlar Ağustos ayından itibaren geçerli olacak.

f0v0wjpxsaixbmn.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar