Memur ve emekli maaşı zammı için yeni hamle! Maaşlar tek tek hesaplandı

Memur ve emekli maaşı zammı için yeni hamle! Maaşlar tek tek hesaplandı
Milyonlarca memur ve emeklinin merakla takip ettiği zam ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Emekli ve memur zammı için enflasyon rakamları belirleyici olurken, gündemde refah payı verilmesi yer almaya başladı. Bu kapsamda ek zam ve enflasyon farkı dahil en düşük memur ve emekli maaşları yeniden hesaplandı.

ÖZLEM BARAN-GÜNBOYU

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın 14 Mayıs seçimleri öncesi son hamlesi en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi oldu. Emekli ve memur maaşlarına refah payı verilerek maaşlarda düzenleme yapılacağına ilişkin konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise, "7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere refah payı verecek bir düzenleme üzerinde de çalışıyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, "Asgari ücret yılda 1 kez düzenliyor. Ama enflasyondan ötürü 6 ayda bir düzenledik. 8 bin 500 liranın reel etkisini Temmuz''da değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum" derken emekli maaşları içinse refah payı verilecek" ifadelerini kullandı.

Bilgin 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilerle, en düşük emekli maaşı alanlar aradaki makasın kapanması için çalışma içinde olduklarını ifade ederek, "Yaklaşık 7 bin 500 lira alanların sayısı 9 milyon. Toplamda 15 milyon emeklimiz var. 7 bin 500 TL üzerinden maaş alan emeklilere refah payı verilecek" dedi.

MEMURA SEYYANEN ZAM YOLDA

Ocak 2023 zam döneminde refah payı ile maaşlarına yüzde 30 artış yapılan memurlar için Ankara kulislerinde seyyanen zam için rakam konuşulmaya başlandı. Buna göre, memurlara 2 ila 3 bin lira arasında seyyanen zam yapılmasının gündemde olduğu belirtildi.

Ocak ayında enflasyon yüzde 6,65, Şubat ayında yüzde 3,15 ve Mart ayında ise yüzde 2,29 olarak kayıtlara geçen enflasyon ile 3 aylık zam oranı da netleşti. Hesaplara göre 3 aylık SGK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 12,52, memur ve memur emeklisi zam oranı da yüzde 10,52 oldu. Ancak Nisan ayı beklenti anketi ile yapılan hesaplamada bu oran değişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar