Boğa yakalamak isterken bu şekilde can verdi!

Boğa yakalamak isterken bu şekilde can verdi!
Meksika'da düzenlenen geleneksel boğa yakalama oyunlarında kan aktı. Arenada öfkeli boğanın boynuz darbelerinden kaçamayan 19 yaşındaki genç, hayatını kaybetti. Saldırı anı ise arenada bulunan izleyiciler tarafından işte böyle görüntülendi.

Meksika’nın Yucatan eyaletinde yer alan Kanasin şehrinde her sene geleneksel olarak düzenlenen boğa yakalama etkinliği bu kez can aldı. Arenada bulunan 19 yaşındaki bir kovboy, kendisine saldıran boğanın boynuz darbelerinden kaçamayarak hayatını kaybetti. Kement Turnuvası olarak bilinen etkinlik sırasında yaşanan olay, seyircileri dehşete düşürürken, diğer kovboylar kızgın boğayı hemen arenadan uzaklaştırarak genç adamın yardımına koştu.

Göğsüne aldığı boynuz darbeleri sonucu hareketsiz kalan Jared Baas adlı genç kovboy, çevredekilerin yardımıyla hastaneye ulaştırılmak üzere ambulansa taşınırken, genç adamın aldığı darbeler sonucu dakikalar içinde hayatını kaybettiği bildirildi.
Olayın görüntüleri ise arenada bulunan seyirciler tarafından anbean kaydedilirken, görüntülerde kızgın boğanın atıyla giden genç kovboya boynuzlarıyla saldırarak düşürdüğü görüldü.

YASAKLANMASINI İSTEDİLER

Yaşanan olayın ardından yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmazken, bazı vatandaşlar kazaların ve ölümlerin sıkça yaşandığı Kement Turnuvası etkinliğinin yasaklanması gerektiğini savundu.

Meksika’nın Yucatan eyaletine özgü olan Kement Turnuvası etkinliği, geleneksel boğa güreşlerinden farklı olarak bir grup kovboyun arenadaki boğayı kementle yakalamaya çalışıyor. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar