Mehmet Şimşek'ten yeni yıl için KKM mesajı! 2024'e ilişkin beklentilerini paylaştı

Mehmet Şimşek'ten yeni yıl için KKM mesajı! 2024'e ilişkin beklentilerini paylaştı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten yeni yıl öncesi KKM mesajı geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden yeni yıla ilişkin bir mesajı yayınlayan Şimşek, 2024 yılında programlarını kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yıl öncesi önemli bir mesajla gündeme geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, 2024 yılına dair öngörülerde bulunan Bakan Şimşek, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek'in paylaşımında, 2024 yılında beklenen gelişmeleri dile getirerek, uygulanan ekonomik programın olumlu sonuçlarını elde etmeyi sürdüreceklerini ifade etti. Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"2024 yılı; yıllık enflasyonda düşüşün başladığı, rezerv yeterliliğinin daha da arttığı, kur korumalı sistemin sonlandığı, cari açıkta kalıcı iyileşmenin başladığı, bütçe disiplininin tesis edildiği, sürdürülebilir yüksek büyümenin temellerinin güçlendiği bir yıl olacaktır."

Özellikle Kur Korumalı Mevduat sistemi hakkında konuşan Bakan Şimşek, paylaşımında bu sistemin sonlandığını ve ekonomik açıdan olumlu bir dönemin kapıda olduğunu belirtti. Yılın başında atılacak adımlarla birlikte Türkiye'nin ekonomik istikrarını sürdürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bakan Şimşek, vatandaşların da yeni yıla umutla bakmalarını istedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar