Meğer suyu kendisinden faydalıymış! İşte damıtılmış kekik suyunun binbir faydası ve yapılışı

Meğer suyu kendisinden faydalıymış! İşte damıtılmış kekik suyunun binbir faydası ve yapılışı
Sofralarda çokça kullanılan ve yemeklere hoş bir tat veren kekik suyu faydalarıyla pek çok soruna iyi geliyor. İşte damıtılmış kekik suyunun binbir faydası ve hazırlanışı...

Tadı ve kokusuyla sofralara lezzet katan kekik, az bilinen faydalarıyla şaşırtıyor. Kekik suyu da aynı kekik gibi pek çok faydaya sahip. Antioksidan özelliğe sahip olan kekik suyu sindirim sistemi ve vücuttaki yaralara da iyi geliyor. İşte kekik suyunun binbir faydasından bazıları...

KEKİK SUYU FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Vücuttan toksinlerin atılması için yararlı olan kekik suyu antioksidan özelliğine sahip bir besin olarak biliniyor. Hücreleri de yenileyen kekik suyu, bunun yanı sıra yaşlanma etkilerini azaltıyor ve bununla beraber yaşlanmanın giderilmesine de destek oluyor.


Açık yaralarda antiseptik özelliğe sahip olan kekik suyu, mikropların temizlenmesine de destek oluyor. Ağız bakım suyu olarak kullanılabilen kekik suyu ayrıca diş ve ağzın sağlıklı olmasına da yardım ediyor.


Sindirim sistemini koruyan kekik suyu; kabızlık, şişkinlik ve hazımsızlık benzeri şikayetleri giderebilmekte. Yağ yakım hızını arttıran ve kilo vermeye destek olan kekik suyu, metabolizmanın hızlandırıyor ve kişiye kilo vermesine de yardım ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar