Meclis’in yoğun mesaisi başlıyor! Ana gündem ekonomi

Meclis’in yoğun mesaisi başlıyor! Ana gündem ekonomi
Türkiye Büyük Millet Meclisi , yerel seçimlerin ardından nisan ayında önemli kanun tekliflerini ele alacak. Genel Kurul, enerji ve turist rehberliği alanlarında düzenlemeler içeren iki önemli kanun teklifini görüşecek.

Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, enerji alanında düzenlemeler içeriyor. Bu teklife göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgaz, Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek.

Ayrıca, enerji verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan projelere, 15 milyon lirayı geçmemek kaydıyla bedellerinin en fazla yüzde 30’u oranında destek sağlanacak.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre denizler, baraj gölleri, suni göller ve tabii göllerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca ilan edilen alanlarında imar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.

Diğer yandan, turist rehberliği alanında düzenlemeler getiren bir kanun teklifi de gündemde. Bu teklife göre, yabancı dil yeterlilik belgesi şartını yerine getiremeyenler, diğer mesleğe kabul şartlarını yerine getirmeleri halinde Türkçe turist rehberi olabilecek. Üniversitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinden lisans mezunları için turist rehberliği eğitim programına katılma şartı aranmayacak.

Ayrıca, nisan ayında TBMM'de kripto varlıklara ilişkin bir kanun teklifi de bekleniyor. AK Parti'nin bu alandaki kanun teklifinin Meclis Başkanlığına sunulması planlanıyor.

Nisanda ayrıca TBMM'de yeni anayasa çalışmaları kapsamında ilk görüşmelere başlanması öngörülüyor. Bu çerçevede, yeni anayasa görüşmelerinin başlamasıyla ilgili hazırlıklar da devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar