MEB harekete geçti: Merdiven altı kurslara rekor para cezası

MEB harekete geçti: Merdiven altı kurslara rekor para cezası
MEB tarafından, "merdiven altı" faaliyet gösterdiği belirlenen yüzlerce ruhsatsız kurs kapatıldı, bu yerlere rekor para cezası verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden alınan bilgilere göre, resmi, özel ve gönüllü kuruluşların her türlü eğitim öğretim faaliyetleri, bakanlığın izni ve denetimi altında gerçekleşiyor. Ancak, bu izin ve denetime tabi olmayan faaliyetler "izinsiz" kabul ediliyor. Bu durum, MEB'in yanı sıra devletin milli güvenliğine tehdit oluşturmanın yanı sıra ekonomik problemlere de yol açıyor.

MEB, bu izinsiz faaliyetlerle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı ile işbirliği yapıyor. Bununla birlikte, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü internet sayfasında "İzinsiz Eğitim Faaliyeti İhbarı" linki oluşturarak 1 Eylül 2023'ten itibaren kapsamlı bir mücadele başlattı.

Bu çerçevede, 81 ilde toplam 5 bin 181 kurumun "merdiven altı" olduğu yönünde MEB'e ihbarlar yapıldı. MEB tarafından yapılan tasnif sonucunda mükerrer olan ihbarlar birleştirildi ve izinsiz eğitim-öğretim faaliyeti gösterdiği belirtilen yaklaşık 2 bin kurumla ilgili valiliklere inceleme ve soruşturma yapılması için yazılar gönderildi. Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı da sürece dahil oldu.

İhbar edilen 2 bin izinsiz kurumdan yüzlercesinin kapatıldığı veya kapatma işlemlerinin devam ettiği açıklandı. Ayrıca, bu kurumlara toplamda 80 milyon lira idari para cezası uygulandı.

MEB yetkilileri, izinsiz faaliyetlerde bulunan eğitim merkezleri, eğitim danışmanlığı, kariyer rehberliği, eğitim koçluğu, ödev merkezleri, dil konuşma bozuklukları merkezleri ve benzeri yerlerin denetimlerinin artırılacağını vurguladı. Hem valilik hem de bakanlık müfettişlerinin bu denetimleri sıkılaştıracağı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar