MEB açıklamaya hazırlanıyor! Türkiye'nin tamamında geçerli olacak

MEB açıklamaya hazırlanıyor! Türkiye'nin tamamında geçerli olacak
MEB, Türkiye'nin 81 ilinde 1 Nisan tarihinde okulların resmi tatil olacağını duyurmaya hazırlanıyor.

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken, siyasi partilerin çalışmaları hız kazanırken, Türkiye genelinde vatandaşlar oy kullanma hazırlıklarını sürdürüyor. Bu süreçte, oy verme işlemlerinin okullarda gerçekleştirilmesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yeni bir karar alındı.

Yapılan açıklamaya göre, oy verme işlemlerinin gerçekleştirileceği 31 Mart tarihini takip eden gün, yani 1 Nisan'da Türkiye genelinde eğitim ve öğretim kurumlarının tatil edilmesi planlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yarın yapması beklenen açıklama ile bu kararın detayları kamuoyuna duyurulacak.

Bu uygulama ile birlikte, okullarda oy kullanma işlemlerinin ardından eğitim kurumlarının temizlenmesi ve düzenlenmesi için özel bir gün ayrılacak. Geçtiğimiz yıllarda da benzer uygulamanın yapıldığı hatırlatılarak, seçimin ardından pazartesi günlerinin temizlik çalışmalarına ayrıldığı belirtildi.

Öğrenciler için ise bu karar, hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeniyle kesintisiz 3 günlük bir tatil fırsatı sunacak. Bu tatilin ardından ise öğrenciler, bayram tatili sürecine girerek uzun bir tatilin keyfini çıkaracaklar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar