Mbappe, Fransa'daki protestoculara seslendi: "Şiddeti durdurun"

Mbappe, Fransa'daki protestoculara seslendi: "Şiddeti durdurun"
PSG forması giyen Fransız yıldız futbolcu Kylian Mbappe, twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Fransa'daki eylemcileri şiddeti durdurmaya davet etti.

Fransa'da 17 yaşındaki Cezayir asıllı bir gencin öldürülmesinin ardından başlayan sokak protestoları ülke geneline yayılırken, birçok şehirde gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, göstericileri evlerine dönmeye davet ederken, ebeveynlerden çocuklarının dışarı çıkmasına izin vermemelerini rica etti.

Yaşanan gelişmelerin ardından protestoların boyutu giderek artmaya devam ederken bir çağrı da Fransız milli futbolcu Kylian Mbappe'den geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Mbappe, şu ifadelere yer verdi:

"Tüm Fransız halkı gibi biz de genç Nahel'in vahşi ölümü karşısında şok olduk ve derinden etkilendik. Her şeyden önce, düşüncelerimiz kendisi ve içten taziyelerimizi sunduğumuz ailesiyle birliktedir. Açıkçası, bu kabul edilemez ölümün meydana geldiği koşullara duyarsız kalamayız. Bu trajik olaydan bu yana, özünü anladığımız ancak biçimine göz yumamayacağımız halk öfkesinin dışavurumuna tanık olduk. Birçoğumuz işçi sınıfı mahallelerinden geliyoruz ve bu acı ve üzüntü duygularını paylaşıyoruz. Ancak bu acıya, gerçek bir kendini yok etme sürecine tanıklık ederken yaşadığımız güçsüzlük hissi de ekleniyor. Şiddet hiçbir şeyi çözmez, hatta kaçınılmaz olarak ve acımasızca onu ifade edenlere, ailelerine, sevdiklerine ve komşularına yöneldiğinde daha da az çözer. Yok ettiğiniz sizin mülkünüz, mahalleleriniz, kentleriniz, tatmin ve yakınlık yerlerinizdir. Bu aşırı gerilim ortamında sessiz kalamayız ve yurttaşlık vicdanımız bizi yatıştırma, farkındalık ve sorumluluk duygusu çağrısında bulunmaya sevk ediyor. Sosyal aktörler, ebeveynler, mahallelerimizdeki büyük ve küçük kardeşler, mahallelerimize barışı geri getirmek için çalışmalıdır. Hepimizin değer verdiği 'birlikte yaşam' tehlikede ve bunu korumak hepimizin sorumluluğunda. Kendimizi ifade etmenin başka barışçıl ve yapıcı yolları da var. Enerjimizin ve düşüncelerimizin odaklanması gereken yer burasıdır. Şiddet dönemi sona ermeli ve yerini yas, diyalog ve yeniden inşa dönemine bırakmalıdır.”

mbappe-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar