Mayıs sonrasında enflasyonda azalma bekleniyor

Mayıs sonrasında enflasyonda azalma bekleniyor
Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, dövizin seçim öncesinde yükseleceği ve sonrasında piyasaların hareketleneceği iddialarını değerlendirdi.

İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü ve Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, ABD ve Türkiye arasındaki enflasyon farkı nedeniyle Türk Lirası'nın yıl sonuna kadar dolar karşısında değer kaybetme olasılığı olduğunu belirtti. Öngel, ayrıca Türk Lirası'nın aşırı değerlenmesi durumunda ithal ürünlerin ucuzlayacağını ve bu durumun cari açığı artırabileceğini vurguladı.

Merkez Bankası'nın dolar kuruna ilişkin orta vadeli beklentisini paylaşan Öngel, sıkı para politikası ve maliye politikasıyla desteklenmesi halinde Türk Lirası'nın bir miktar değer kazanabileceğini öngördü.

Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, Mayıs sonrasında enflasyonda hızlı bir azalma beklediğini belirtti. Öngel'e göre, Merkez Bankası faiz artırımı için Nisan-Mayıs aylarını bekleyecek ve yüksek enflasyonlar devam ederse zorunlu bir artış yapabilir. Ancak, sürekli politika değişiklikleri veya farklı uygulamaların sonuçlarını analiz etmenin zor olduğunu söyledi ve bu nedenle Merkez Bankası'nın seçime kadar izlemeye devam edeceğini düşündüğünü belirtti.

Seçim sonrasında enflasyon ve işsizlik verilerini göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapılacağını ifade eden Öngel, ancak maaşlar açısından büyük bir yukarı yönlü hareket beklemediğini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar