MasterChef krokan bush nasıl yapılır? Fransız tatlısı MasterChef krokan bush tarifi ve malzemeleri...

MasterChef krokan bush nasıl yapılır? Fransız tatlısı MasterChef krokan bush tarifi ve malzemeleri...
Fransız tatlısı krokan bush tarifi sık sık sorgulanıyor. MasterChef'te yapılan ve orjinal adı 'Croquembouche' olarak bilinen tatlı Fransız mutfağının özel tatlısı tarifini sizler için derledik.

Dünyanın pek çok ülkesinde popüler olan ve Fransızların meşhur tatlısı olarak bilinen krokan bush MasterChef ile birlikte konuşulmaya başlandı. Görüntüsü ve tadıyla çokça sevilen krokan bush tarifi merak ediliyor. Peki krokan bush tarifi nasıl yapılır?

KROKAN BUSH MALZEMELERİ NELER?

Hamuru için malzemeler:

1 çay kaşığı şeker

10 adet yumurta

310 gr un

450 gram su

200 gram tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Kreması için malzemeler:

500 gram süt

5 yemek kaşığı tereyağı

100 gr şeker

4 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı mısır nişastası

5 gr vanilya

Karamel için malzemeler:

120 gram su

600 gram şeker

KROKAN BUSH TARİFİ!

Öncelikle hamuru için özellikle tencerede su, tereyağı, tuz ve şekeri eritin. Kaynayan suya unu yavaş yavaş ekleyerek kıvam alana kadar kavurun. Altını kapatıp kenara alın. Ilıdığında bir yandan çırparak tek tek yumurtaları ekleyin.

Hamuru bir sıkma kabına alarak yağlı kağıt üzerinde eşit büyüklüklerde yuvarlak sıkın ve 190 derecede 35 dakika pişirin. Kreması için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencereye alın. Kıvam aldıktan
sonra altı kapatın, içerisine tereyağı ekleyerek soğumaya bırakılır.

Diğer yanda karamel sosu için, şeker ve suyu ocağa alın ve karamel rengi alana kadar pişirin. Hamurlarının altına delik açarak krema sıkın. Üzerine sıcak karamel sos gezdirerek dizin.

Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar