Maske filminin kahramanı Jack Russel Terrier özellikleri

Maske filminin kahramanı Jack Russel Terrier özellikleri
Jack Russell Terrier köpekler çizgi filmlerden görmeye alışık olduğumuz görünümleri ile dünyanın en popüler köpekleri arasındaki yerini korumaktadır.

Jack Russell Terrier köpekler çizgi filmlerden görmeye alışık olduğumuz görünümleri ile dünyanın en popüler köpekleri arasındaki yerini korumaktadır. En sevgi dolu ve en uyumlu köpek ırkı olması ile bilinen Jack Russell Terrier köpek cinsi, zorlu hava şartlarına da oldukça dayanıklıdır.

Küçük ırk köpek grubu içerisinde bulunan Jack Russell Terrier köpekler, tarihten itibaren av yetenekleri ile popülerlik kazanmışladır. Günümüzde bahçe ve dış mekân dışında apartman ve evde de yaşamak için uyumlu olması da Jack Russell Terrier köpeklerin sık tercih edilmesinin nedenlerinden biridir.

whatsapp-gorsel-2023-08-29-saat-11-32-15h.jpg

JACK RUSSELL TERRİER ÖZELLİKLERİ

Jack Russell Terrier özellikleri, yüksek enerji eviyeleri ve diğer evcil hayvanlar ile kurmuş oldukları dostlukları ile pek çok kişinin gözdesidir. Av köpeği oldukları için eşsiz bir zekâ kabiliyetleri vardır. Oldukça cesur bir köpek olan Jack Russell Terrier köpek cinsi meraklıdır.

Eğer köpeğiniz için bahçede bir yer hazırlıyorsanız, sürekli olarak bir yerleri kazdığını fark edebilirsiniz. Bununla birlikte Jack Russell Terrier köpeklerin en çok keyif aldığı şeylerden birisi de sahipleri ile vakit geçirmek ve oyun oynamaktır. Jack Russell Terrier fiziksel özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Jack Russell Terrier köpeklerin çok orantılı bir vücut yapıları vardır. Özellikle koşmayı ve uzun yürüyüşleri sevdikleri için, atletik ve çevir bir vücut yapısı olduğunu söylemek mümkündür. Boyu ve kilosu da orantılıdır.
  • Jack Russell Terrier köpeklerin çene yapıları oldukça güçlüdür. Ayrıca avlanma içgüdüsü ile dünyaya geldikleri için dişleri de oldukça keskindir.
  • Tüy yapısı olarak Jack Russell Terrier köpeklerin 2 farklı cinse sahip olduğunu söylemek mümkündür.
  • Hem düz hem de saçaklı yapıdaki Jack Russell Terrier köpeklerin kürkü, iki cins için de oldukça gür ve yoğundur. Bunun için kalın kürkü onun soğuk havalarda bile rahatlıkla yaşamasına olanak sunmaktadır.
  • Jack Russell Terrier köpek rengi genelde kahve ve krem karışımı olmaktadır. Ancak Jack Russell Terrier köpeklerin tüy renginde dikkat çeken en önemli noktalardan birisi de beyaz rengin vücudunda daha ağırlıklı olarak bulunuyor olmasıdır. Özellikle kulak ve baş bölgesinde siyah veya koyu kahverengi lekeler de dikkat çekmektedir.

whatsapp-gorsel-2023-08-29-saat-11-32-15.jpg

YAVRU JACK RUSSELL TERRİER BESLENMESİ VE BAKIMI

Yavru Jack Russell Terrier beslenmesi ve bakımı sırasında önceliğin her zaman tüylerinden yana olması gerekmektedir. Özellikle çift katmanlı bir kürk yapısına sahip olması, düzenli bakım yapmanıza neden olacaktır.

Haftada en az 3 veya 4 kez Jack Russell Terrier tüylerinin taranması yeterlidir. Bu sayede tüy dökme mevsiminde bil daha az tüylerin dökülmesini sağlayabilirsiniz. Yavru Jack Russell Terrier köpeğinize evde bakıyorsanız, ayda sadece 2 kez banyo yapması yeterli olacaktır. İlerleyen dönemlerde dışarıdaki egzersizlerin artması ile birlikte banyo sayısını artırabilirsiniz.

Tırnaklarını düzenli olarak keserek, patilerinin zarar görmesinin önüne geçebilirsiniz. Yavru Jack Russell Terrier bakımı sırasında kulaklarının da düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Mutlaka yüksek protein içeren ve küçük ırklar için uygun olan kuru mamalar ile beslenmesine dikkat etmelisiniz.

whatsapp-gorsel-2023-08-29-saat-11-32-154.jpg

JACK RUSSELL TERRİER ÇEŞİTLERİ

Jack Russell Terrier çeşitleri 2 farklı alt sınıf altında incelenmektedir. Ana vatanı İngiltere olan Jack Russell Terrier köpekler, Jack Russell Terrier ve Parson Jack Russell Terrier olarak ayrılmaktadır.

İki farklı grubun en önemli farkı ise, gövde uzunluğudur. Jack Russell Terrier köpeklerde en dikkat çeken özelliklerden birisi de daha kısa bacaklara sahip olmasıdır.

JACK RUSSELL TERRİER FİYAT

Jack Russell Terrier fiyat konusunda çok geniş bir aralığa sahiptir. Jack Russell Terrier fiyat 2023 yılı itibari ile yaklaşık olarak 2 bin TL ile 5 bin TL arasında değişkenlik göstermektedir. Jack Russell Terrier yavru fiyatları ise, daha yüksek değerlerde olabilmektedir.

Özellikle bu ırkta fiyatlara büyük oranda etki eden en önemli faktörlerden birisi de tüy rengidir. Krem, beyaz üzerine kahverengi lekeli Jack Russell Terrier köpeklerin fiyatları daha yüksektir.

Sık Sorulan Sorular

Jack Russell Ev İçin Uygun Mu?

Jack Russell Terrier ev için uygun bir köpektir. Küçük bir boyutu olduğu için evde rahatlıkla yaşayabilmektedir. Ancak biraz hareketli ve sesli bir köpek olduğu için zaman içerisnde ev ve apartman yaşamına uyum sağlamaya çalışacaktır. Bunun için yavru iken, ev içi eğitimini iyi vermeniz gerekmektedir.

Jack Russell Çok Havlar Mı?

Jack Russell Terrier köpeklerin en belirgin ve en önemli özelliği köpeği olmasıdır. Bunun için sürekli olarak dikkatlerini çeken en küçük bir şeyde bile yüksek ses ile havlayabilmektedirler. Evde yalnız kaldıklarında veya sıkıldıklarında da sık sık havlama eğilimi gösterdikleri bilinmektedir.

Jack Russell Terrier Kokar Mı?

Jack Russell Terrier köpeklerin kokması tamamen mamaları ile ilgilidir. Sağlıksız ve uygun olmayan mamalar ile beslendikleri zaman küründe koku sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ancak daha kaliteli mama ve kürk temizliğine dikkat ederek koku sorunundan kurtulabilirsiniz.

Jack Russell Terrier Renkleri Nelerdir?

Jack Russell Terrier renkleri fazla çeşitte olmakla birlikte, en çok beyaz ve ten rengindedir. Ayrıca tek renk bir köpek olmadığı için, krem ve beyaz üzerine kahverengi ve siyah lekeler de sıklıkla görülmektedir.

Daha Detaylı Bilgi İçin Web Sitemizi Ziyaret Edebilirsiniz : https://www.patibul.com/1/kopek-ilanlari

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar