Mart ayında EYT'lilerin alacağı maaş belli oldu! İşte hesaplara bu tutar yatacak!

Mart ayında EYT'lilerin alacağı maaş belli oldu! İşte hesaplara bu tutar yatacak!
EYT tasarısı pazartesi günü Meclis'e gelecek. 1 Mart'ta ilk maaşını alacak olan milyonlarca EYT'liye ödenecek aylık tutarları da belli oldu. Detaylar haberimizde...

2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolunu açacak olan EYT düzenlemesi 30 Ocak Pazartesi günü TBMM''ye gelecek. Meclis''ten tüm partilerin desteği ile geçmesi beklenen tasarı Resmi Gazete''de yayımlanarak yasalaşacak. 

İLK MAAŞLAR 1 MART''TA ÖDENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT tasarısı üzerine Bengütürk TV''de soruları yanıtladı. Bilgin, 2 milyon 250 bine yakın vatandaşa ilk maaşlarını 1 Mart''ta alacakları bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek emekli maaşı için gün sayan EYT''lilere müjdeyi verdi. 

İLK MAAŞLAR PTT''DEN ALINACAK

Şu an için harici bir açıklama yapılmadığından ötürü EYT''liler de emeklilikte normal prosedürü takip edecek. SGK emeklileri ilk maaşlarını PTT şubelerinden alıyor. Arzu etmeleri halinde sonraki maaşlarını e-Devlet ile istedikleri bankaya taşıyabiliyorlar. Yani son dakikada bir değişiklik yapılmaması halinde EYT''liler de 1 Mart itibariyle Türkiye''de istedikleri PTT şubesinden yalnızca kimliklerini göstermeleri şartıyla emekli aylıklarını çekebilecekler.

EYT MAAŞLARI NASIL HESAPLANACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), EYT''lilerin maaşlarını hesaplaması için "Maaş Hesaplama Robotu" uygulamasını hayata geçirdi. https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine girerek gerekli bilgileri dolduran emekliler, alacakları aylıkları kuruşu kuruşuna öğrenebilecek.

DÜŞÜK MAAŞ GÖREN EYT''LİLER DİKKAT

Bazı EYT''liler, prim gün sayısı ya da aldıkları çalışma ücretleri sebebiyle 4000-4500 ya da 5000 lira gibi maaşlar görebiliyor. Yasal düzenleme gereği emeklilere 5500 liranın altında ücret ödenemediği için tabloda görülen 5500 liranın altındaki her ücret otomatik olarak 5500 liraya tamamlanmış olacak. 2023 yılında Temmuz ayında yapılacak zamma kadar en düşük emekli maaşı 5500 lira olarak belirlenmişti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar