Marketlerde nakit ödeme resmen sona eriyor. Ünlü market zinciri kararını verdi

Marketlerde nakit ödeme resmen sona eriyor. Ünlü market zinciri kararını verdi

Türkiye genelinde yaygın olan File Marketler Zinciri, yeni bir karar aldı.

BİM'e ait bazı File Market mağazalarında yalnızca kartla ödeme kabul edileceğine dair iddialar gündeme geldi. Sosyal medyada hızla yayılan bir duyuruya göre, belirli File Market şubelerinde nakit ödeme seçeneği kaldırılacak ve alışverişler yalnızca kredi veya banka kartları ile yapılabilecek.

1698396181-f-le-ek-m-ma-aza-a-l-lar-271023-e1698400490426.jpg

Duyuruda, "Sevgili müşterilerimiz, 08.07.2024 tarihinden itibaren bu mağazamızda yapılan alışverişlerde daha pratik, hızlı ve hijyenik bir deneyim yaşamanız amacıyla sadece kredi/banka kartları ile ödemeye geçilecektir." ifadeleri yer aldı.

gqszz4dwyaelqmljpg-bc6lukhzzkw0lvmve4cdng.jpg

"BU UYGULAMAYA SON VERİN"

File Market'in bir mağazasında alındığı iddia edilen bu karar, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Konuyla ilgili olarak Tüketici Konfederasyonu, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Konfederasyon, File Market'in iddia edilen bu kararıyla ilgili olarak "Bu şekilde bir zorlama yapmanızın hakkı yok. Bu uygulamadan vazgeçin, tüketiciyi karşınıza almayın." şeklinde açıklamada bulundu.

adasdadds-001.jpg

File Market, Türkiye'de perakende sektörünün lider markalarından biri olan BİM'in 2015 yılında başlattığı yeni bir perakende modeli olarak tüketicilere sunuldu. Bu model, geniş alanlarda indirim odaklı süpermarket anlayışını benimseyerek müşterilere daha geniş bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlıyor.file-market-devletin-mi-kopya.jpg​​​​​​​