Marketler pazar günü kapanacak mı? TESK Başkanı Palandöken cevapladı

Marketler pazar günü kapanacak mı? TESK Başkanı Palandöken cevapladı
Marketler pazar günü kapanacak mı? TESK Başkanı Bendevi Palandöken çıktığı canlı yayında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah'ta yer alan. habere göre, zincir marketlerin pazar günleri kapatılması yönünde ilk adımı, İstanbul Ticaret Odası Perakende Meslek Komitesi attı. Komite üyeleri pazar günleri zincir marketlerin kapatılması yönünde oy kullandı. Peki süreç devamında nasıl işleyecek? TESK Başkanı Bendevi Palandöken süreci A Haber'e açıkladı.

pa.jpg

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamalarda, "Biz market düşmanı değiliz. Her şey benim zihniyeti değişsin. Yanınızdaki de kazansın" diyerek süreç hakkında bilgi verdi.

"PİYASADA TEKELCİ BİR ZİHNİYET VAR"

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Bu uygulama ile esnaf korunacak ama asıl amaç tüketicinin korunması. Dünyadaki gelişmiş ülkelerin tamamında haftada bir gün tatil var. Bir açma kapama saatleri var. Ancak bizde gece 12'ye kadar esnafla yarışır hale geldi. Bir haksız rekabet durumu var ortada. Bir insanın 10-12 bin mağazası olur mu? Bu olursa enflasyonu düşürmek hayal olur. Hükümetin bu kadar iyi çalışmalarına rağmen piyasadaki fiyatların düşmesini sağlayamıyor. Sebebi tekelci bir zihniyetin piyasada olması. Bu marketler Hakkari'deki fiyat ile İstanbul'daki fiyatı birleştiriyor. Burada esnafı kendi dükkanında tezgahtar, çiftçiyi de kendi tarlasında işçi yapıyorlar. Dünyada her yerde var bu marketler. O zaman oralardan örnekler alalım.

"BİZ MARKET DÜŞMANI DEĞİLİZ"

Market yasası, tüketiciyi koruma yasası. Onlar diyorlar ki pazar günü nasıl kapatalım vatandaşlar alışverişini evde olduğu gün yapıyor. Alışveriş yapmak isteyen vatandaş için internet kolaylığı var. Aynı şekilde semtinizde esnaf var. İstiyorlar ki ortadan bunları kaldıralım. Fiyat diktesi yapalım. Bunun bir düzeni olması gerekiyor. Biz market düşmanı değiliz. Her şey benim zihniyeti değişsin. Yanınızdaki de kazansın.

pa3.jpg

"KONUYLA İLGİLİ BİR DÜZENLEME MUHAKKAK OLACAK"

Peki marketler pazar günü kapatılacak mı? TESK Başkanı Palandöken bu soruya evet cevabı vererek, bu konuda bir düzenlemenin muhakkak olacağını söyledi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Öne Çıkanlar