Market fiyatları dudak uçuklattı: Bu ülkede soğan etten daha pahalı!

Market fiyatları dudak uçuklattı: Bu ülkede soğan etten daha pahalı!
Pasifik Okyanusu'nun batısında bulunan, dünyanın en çok nüfus barındıran 13. ülkesinde market fiyatlarını gören tekrar tekrar baktı. Bu ülkede soğan etten daha pahalı!

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Bir Güneydoğu Asya devleti olan Filipinler’de markette satılan sebzelerin fiyatları pes dedirtti.

Asgari ücret açısından son yıllarda hızlı artışın görüldüğü Filipinler’de domates 190, patates 140, kuru soğan 80, patlıcan 120, yeşil dolmalık biber 300 TL’den satılıyor.

Yusuf Abaz isimli sosyal medya kullanıcısının paylaşımında yer alan raf fiyatları şaşkınlık yarattı.
Filipinler'de 2023 asgari ücret 570 Euro olarak belirlendi. Filipinler’de para birimi olarak ise Filipin Pesosu kullanılıyor.

kkkk.jpg

Dünyanın pek çok yerinde soğan temel bir gıda maddesi, et ise daha çok bir lüks olarak görülürken, Filipinler'de soğan fiyatları et fiyatlarını geçmiş durumda. Filipinler’de 1 kilo kırmızı etin kilosu 130 TL.

f6t4-dnasaaajei-001.jpg

Filipinler'de ekimde 200 peso (yaklaşık 70 Türk Lirası) olan soğanın kilosu bu ay bazı bölgelerde 700 pesoya (yaklaşık 240 Türk Lirası) kadar yükseldi ve bir kilo et fiyatını geçti.

.jpg

SOĞAN FİLİPİNLİLER İÇİN LÜKS BİR ÜRÜN

Filipinler’de şekerkamışı, Hindistan cevizi, pirinç, muz, mısır ve ananas, ülkede en fazla yetiştirilen tarım ürünlerinin başında yer alıyor. Ülke ayrıca petrol, nikel-kobalt, gümüş, altın, bakır gibi önemli yeraltı kaynaklarına da sahip. Bakır ve kromda kaynak zenginliği açısından ise dünyada ilk sıralarda yer alıyor.

f6t5ksda0aa1lzw.jpg

Soğan fiyatlarının artmasıyla ülkedeki lüks anlayışı da değişmeye başladı. Kıtlık yüzünden mutfaklarda kullanımı gittikçe azalan temel gıda ürünü, düğünlerde çiçek buketinin yerini aldı.

Bazı lüks düğünlerde misafirlere nikah şekeri yerine soğan buketi dağıtılıyor.

as.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar