Mardin'de katliam gibi kaza! 20 kişi hayatını kaybetti...

Mardin'de katliam gibi kaza! 20 kişi hayatını kaybetti...
Mardin'in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada biri polis memuru olmak üzere 20 kişi yaşamını yitirdi, 6'sı ağır 26 kişi de yaralandı.

Gaziantep''te 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 8''i ağır 29 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin''in Derik ilçesinde meydana geldi.

İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazazedelere yardım görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara de arkadan gelen başka bir TIR çarptı.

Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların ve bir polis memurunun da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti, 6''sı ağır 26 kişi de yaralandı

SÜLEYMAN SOYLU KAZA YERİNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik ilçesinde meydana gelen kaza yerinde incelemelerden bulunduktan sonra olaya ve sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanı Soylu, ülkenin Ardahan’dan Edirne’ye kadar hem yası, hem de acısı bugün Derik’te olduğunu ifade etti.

Gaziantep’te elim, acı bir trafik kazası olduğunu anımsatan Bakan Soylu, “Gün boyu onun acısıyla ıstırap içinde olurken akşamüstü Derik’te böyle bir aldık. İki tırın sebebiyet verdiği kazada şu ana kadar 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. 26 yaralımız var. Yaralılarımıza Cenabı Allah’tan şifa diliyorum. Olay bütün yönleriyle birlikte savcılığımızca soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her ne ise bütün süreç tetkik edilecektir. Kolluk güçlerimizde bu konuda çaba içerisindedirler” dedi.

“İKİ GÖZALTI VAR"

İnsanın boğazı düğümlediğini dile getiren Bakan Soylu, “Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine insanın söyleyeceği sözü kalmıyor. Devletimizin bütün imkan ve kabiliyetliyle kazazedemizin ve ailelerimizin yanındayız. Biz de sabaha kadar burada hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu, hem de bu konuda imin ihmali varsa tüm tespitleri arkadaşlarımız ve Emniyet Genel Müdürümüz burada. Valimiz burada ve buradaki arkadaşlarımızla birlikte bu değerlendirmeleri yapmış olacağız. Bir önceki kazayla ilgili bir polisimiz hayatını kaybederek şehit oldu. İki yaralı hastanedeler, iki gözaltımız var. İki şoför” ifadelerinde bulundu. (DHA/ İHA)

MARDİN''DEKİ KAZADA BİR POLİS ŞEHİT OLDU

Emniyet Genel Müdürlüğü Derik ilçesinde meydana gelen ilk kazada Polis Memuru Yahya Ergin şehit olduğunu duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan paylaşımda, "Mardin''in Derik ilçesinin Üçyol mevkiinde meydana gelen 1 kazaya müdahale ederken 2 kazanın yaşanmasıyla Polis Memuru memuru Yahya Ergin''in şehit olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, "Mardin Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği kadrosunda görevli Polis Memuru Yahya Ergin 20.08.2022 günü ölümlü trafik kazasına müdahale esnasında vatandaşları uzaklaştırırken freni patlayan kamyonun vatandaşların ve görevli personelin bulunduğu alana girmesi sonucu şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah''tan rahmet ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.

KAZADAN YARALI KURTULAN VATANDAŞ DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Mardin''in Derik ilçesinde meydana gelen katliam gibi kazadan yaralı kurtulan Vedat Şanci, dehşet anlarını anlattı. Şanci, "Ayağımdan yara aldım, kırık var. Arkadaş, akraba, tanıdık hepsi vefat etti. Hala şoktayım, hiçbir şey hatırlamıyorum. Birden oldu her şey." dedi.

Mardin''in Derik ilçesinde Üçyol mevkiinde peş peşe meydana gelen zincirleme trafik kazasında 19 kişi hayatını kaybederken 26 yaralıdan 6''sının durumu ağır olduğu öğrenildi. Kazadan hafif yaralı bir şekilde kurtulan Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nde tedavi gören Vedat Şanci, kaza anını İhlas Haber Ajansına (İHA) anlattı. Kazada ayağı kırılarak yaralanan Şanci, “İkinci kaza anında biz oradaydık. Kamyon geldi. Freni patlamıştı, eski araçtı. Daha önce orada çalışan arkadaş bize bilgi verdi. Dedi ki, ''Silopi''den gelmiş araçlar eskidir. Balatalarının da eski olduğu bilgisi'' verildi, ama biz uymadık. Jandarma yolu kesmedi. Nöbet tutmadılar, yolu kesmediler. Birinci kaza olduktan sonra hiçbir sıkıntı bir sorun yoktu. O an 3-4 kişi ölmüştü. İkinci kazada orada önlem alınmadığı için ikinci tır da geldi, freni patlayıp insanların içine daldı. Çok sayıda insanı kendisiyle birlikte sürükledi. Çok sayıda insan orada yaralandı. Bir de ölüler var. Kimisinin başı yok kimisinin vücudu yok. Ben oradan sağ kurtuldum. Allah''ıma şükürler olsun. Ayağımdan yara aldım, kırık var. Arkadaş, akraba, tanıdık hepsi vefat etti. Hala şoktayım, hiçbir şey hatırlamıyorum. Birden oldu her şey. Allah rahmet eylesin" dedi.

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatıldığını bildirdi. Bakan Bozdağ açıklamasında şunları kaydetti:

"Mardin Derik İlçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah''tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."

BAKAN SOYLU’DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Soylu, şunları söyledi:

Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu.

Mardin Derik''te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var.

Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar