Mansur Yavaş Kırsal Kalkınma Dernekleriyle bir araya geldi

Mansur Yavaş Kırsal Kalkınma Dernekleriyle bir araya geldi
ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kırsal Kalkınma Kooperatif, Birlik ve Dernekleri ile bir araya geldi. İnsanların üretime teşvik edilmesi için kırsal kalkınmaya beş yılda 880 milyon destekte bulunduklarını belirten Yavaş, tarıma desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara'nın kırsal alanlarını canlandırmak ve tarımsal üretimi artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yavaş, kent yönetiminde ortak akıl ve işbirliği anlayışını vurgulayarak, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Son olarak, Ankara Kent Konseyi'nde gerçekleşen buluşmada Tarım ve Ticaret Bakanlığına bağlı Ankara'da faaliyet gösteren üretici, kadın ve sulama kooperatifleri ile sulama birliklerine bağlı 196 derneğin temsilcileriyle bir araya gelen Yavaş, Ankara'nın tarımsal potansiyelini vurguladı.

mansur-yavas-kirsal-kalkinma-dernekleriyle-bir-araya-geldi-2.jpg

“EN BÜYÜK PROJEM ANKARA'DA ÜRETİMİ ARTTIRMAK”

Yavaş, konuşmasında Ankara'nın tarımsal üretimdeki potansiyeline dikkat çekerek, "Artık yurt dışından bitki, ağaç vesaire getirmeyeceğiz, 'Projesi yok' diyenlere en büyük projem Ankara'da üretimi arttırmak, Ankara halkını zengin etmek" dedi.

“TARIMA DESTEK ANKARA İÇİN ÖNEMLİ”

Tarımsal üretimin önemine değinen Yavaş, çiftçilerin tarımdan vazgeçmeye başlamasının nedenlerini anlattı ve kırsal kalkınmaya verdiği desteklerin artırılması gerektiğini vurguladı. Yavaş, kırsal alanlarda güneş enerjisi projeleri ve sulama kooperatiflerine destek olacaklarını belirtti.

Özellikle iklim değişikliği ve dış politika faktörlerinin tarımı etkilediğini vurgulayan Yavaş, Ankara'nın tarımsal alanlarının değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Yavaş, tarımsal üretimin desteklenmesinin Ankara'nın ekonomik ve sosyal kalkınması için önemli olduğunu vurguladı.

mansur-yavas-kirsal-kalkinma-dernekleriyle-bir-araya-geldi-4.jpg

‘KÖYLERE GÜNEŞ ENERJİSİ’ PROJESİ

Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ile insanların üretime teşvik edilmesi için büyük bir çalışma başlattıklarını belirten Yavaş, kırsal kalkınmaya beş yılda 880 milyon TL’lik destekte bulunduklarını kaydetti.

Pandemi dönemiyle ortaya çıkan ekonomik sıkıntılar sonrası “Daha fazla destek olmamız lazım” dediklerini söyleyen Yavaş ‘Köylere güneş enerjisi’ projesine ilişkin şunları kaydetti:

“Köylere güneş enerjisi götürdüğünüz zaman yönetmeliğe göre şöyle bir şey var, herkes kendi evinin üstüne yapabilir. Ben de köylerin birçoğuna köye ortak mal olarak bir tane koyalım bütün köylü oradan yararlansın, dedim. Şu andaki yönetmeliğe göre uygun değil. ‘Bunu düzenleyin. Böyle bir projemiz var. Hem de devlet için enerji üretiyor olacağız’ diye yazdım. Cevap dahi yazmadılar. Sözümüzü tutmak için seçtiğimiz birkaç tane köyde bazı yerlerin üzerine koyduk. Sulama kooperatiflerinin enerjisine de ayrıca destek olacağız, onda yasal bir engel yok. Onun için ihtiyaç olan yerlerde sulama kooperatifleri kurulursa onların da enerjilerine biz destek olacağız.”

mansur-yavas-kirsal-kalkinma-dernekleriyle-bir-araya-geldi-6.jpg

“ELİNİZDE ALTIN MESLEK VAR”

Mansur Yavaş, ikinci dönemde de bu desteklerin artırılarak devam edileceği sözünü vererek, “Sizlerin çocuklarının da para kazanıp tekrar çiftçiliğe devam etmesini istiyoruz. Elinizde altın bir meslek var. 30-40 yıldır belki bu desteklerin yeterli yapılamaması nedeniyle birçoğu bu işi terk etmiş gibi görünüyor. Ama tekrar başlamamamız için hiçbir sebep yok. Biraz önce ekranlarda da gördüm. Zaten yıllardır ek iş yapan insanlar tarımla uğraşan insanlar tekrar tohum verilince, fide verilince, destekler de olunca yeniden ekmeye başladıklarını bizlere anlattılar. Demek ki oluyormuş” ifadelerini kullandı.

mansur-yavas-kirsal-kalkinma-dernekleriyle-bir-araya-geldi-3.jpg

“BİZ DESTEK OLACAĞIZ”

Sadece tarımsal değil, yöresel ürünlerle ilgili de kooperatiflerin de değerlendiğine dikkat çeken Yavaş, “Biz yeter ki Ankara’nın kırsalında bu tür üretimlere başlansın, biz sonuna kadar destek olacağız. Yöresel ürünlere de çok destek oluyoruz. Kent Konseyi Başkanımızın da söylediği gibi Türkiye’de ilk defa Beypazarı Belediye Başkanıyken kendi yerel ürünlerimize coğrafi işaret için ben başvurdum. Sizler de kendi bulunduğunuz bölgelerde ürünleriniz için coğrafi işaretlere başvurabilirsiniz, biz bunları değerlendirmeye hazırız. Sadece tarımsal üretimde değil, hayvancılık da yöresel ürünlerin satılmasında biz öncülük etmeye hazırız” diye konuştu.

mansur-yavas-kirsal-kalkinma-dernekleriyle-bir-araya-geldi-7.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar