Mansur Yavaş, Fatih Altaylı'ya açıkladı: "Altılı masa her an bir araya gelebilir"

Mansur Yavaş, Fatih Altaylı'ya açıkladı: "Altılı masa her an bir araya gelebilir"
14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerin ardından fiilen son bulan Millet İttifakı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan ilginç bir iddia geldi. Gazeteci Fatih Altaylı'ya açıklamalarda bulunan Yavaş, yerel seçim öncesinde altılı masanın her an yeniden toplanabileceğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'CHP'den aday gösterilmek istenmediğine' yönelik iddiaları Mansur Yavaş cephesi yalanladı.

"BİR DAHA PARTİ DEĞİŞTİRMEK FALAN YOK"

Gazeteci Fatih Altaylı, "(Mansur Yavaş) Adaylığını açıkladı ama CHP içinde istemeyenler olduğunu biliyoruz. Çankaya Belediye Başkanı'nın da adı geçiyor. CHP istemezse İYİ Parti ister, hatta AK Parti bile onu ister" şeklindeki açıklamasına Mansur Yavaş'tan cevap geldiğini belirtti.

Yavaş'ın yanıtını köşe yazısında aktaran Altaylı, Yavaş'ın "Öyle bir daha parti değiştirmek falan yok. Bundan böyle adaysak CHP’den adayız" dediğini belirtti.

LİDERLERE 'KENDİMİZE GELELİM' MESAJI VERECEK

Öte yandan Mansur Yavaş’ın Fatih Altaylı’ya verdiği yanıtta dikkat çeken bir iddia yer aldı. Altaylı, Yavaş’ın Eylül ayı içerisinde Altılı Masa’nın liderlerini bir araya getirmeyi hedeflediğini belirtirken, son zamanlarda yaşanan gelişmeler ve yapılan açıklamalar sonrası bu fikirden geri adım attığını öne sürdü.

Altaylı’nın yazısın ilgili kısmı şu şekilde oldu: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Eylül ayı içinde 6’lı masanın liderlerini bir davet ile bir araya getirip, yerel seçimler öncesi yeniden bir fikri beraberlik ve ortaklaşa gidilecek bir yerel seçim için aynı masada buluşturmayı hedefliyormuş. 6 lidere bir anlamda “Kendimize gelelim” demeyi planlıyormuş ancak peş peşe gelen açıklamalar sonrası bundan vazgeçmiş gibi görünüyormuş.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar