Manda yoğurdu faydaları neler? Manda yoğurdu nasıl yapılır?

Manda yoğurdu faydaları neler? Manda yoğurdu nasıl yapılır?
Manda yoğurdu ne inek yoğurduna ne keçi yoğurduna ne de koyun yoğurduna benziyor. Kendine has lezzeti ve kıvamı olan manda yoğurdu ne sulanıyor ne de katlığından ödün veriyor. Manda yoğurdunu yapmak herkesin harcı değil. Peki manda yoğurdu nasıl yapılır, manda yoğurdunun faydaları neler?
Manda yoğurdu faydalı mı? Manda yoğurdu nasıl yapılır? Evde manda yoğurdu mayalaması nasıl yapılır, püf noktaları neler? soruları manda yoğurdu yemek isteyenlerce merak ediliyor. Doğal antibiyotik olarak da bilinen manda yoğurdu içindeki vitamin ve mineral deposu ile yiyenlerin ağızını tatlandırdığı gibi tam bir şifa kaynağı...
 
Manda yoğurdu, özellikle de gelişme döneminde çocuklara bilhassa yedirilmesi şiddetle tavsiye edilmekte. Köy yapımı manda yoğurdu artık eskisi kadar her yerde bulunmamakta. Manda üretiminin neredeyse bitme noktasına gelindiği dönemlerde hakiki manda yoğurdu kapış kapış rağbet görmekte. Peki manda yoğurdu faydaları neler? Manda yoğurdu neye iyi gelir?
 
MANDA YOĞURDU FAYDALARI...
 
Protein ve Kalsiyum Bakımından Zengindir
 
Laktoz Oranı Düşüktür
 
Besleyici ve Doyurucudur
 
Doğal Antibiyotiktir
 
Vücuda Enerji Verir
 
Sindirim Sistemini Düzenler
 
Kanser Hastalıklarına Yakalanma Riskini Düşürür
 
Kalp Sağlığı Korur
 
Göz Sağlığı İçin Faydalıdır
 
MANDA SÜTÜ NASIL MAYALANIR?
 
Manda yogurdu mayalamak için kullanılacak malzemeler neler? 3 lt manda sütü 1 tatlı kaşığına yakın yoğurt (maya olarak kullanılacak)
 
MANDA YOĞURDU NASIL YAPILIR?
 
Manda sütünü derin bir tencereye boşaltın. Orta ateşte kaynayana kadar kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 3-4 dk kadar arada kaşık ile karıştırarak süt taşana kadar kaynatın. Sonra ocağı kapatın. Yoğurt olarak mayalayacağınız kaba (güveç kabı, cam kavanoz v. B. ) boşaltın ve soğumaya bırakın.
 
Ellerinizi yıkayıp serçe parmağınız ile sütün sıcaklığını kontrol edin. 7-8 saniyeye kadar sayın. 8. Saniyeden sonra dayanamayacak sıcaklığa gelmişse sütünüz mayalamaya hazırdır demektir. Yoğurt mayasını bir kaseye alın. Üzerine ılınmış sütünüzden 2 yemek kaşığı kadar alıp karıştırın. Ardından sütünüze ilave edip karıştırın. Sıcaklığını koruması ve soğumaması için üzerini örtün ve 7 saat kadar mayalamaya bırakın. Mayalanan sütünüzü 1 gün kadar da buzdolabında dinlendirin. 1 gün sonunda yemeye hazırdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar