Manchester City'li taraftar dev final için İstanbul'a geldi: 2 günde ne kadar harcadı

Manchester City'li taraftar dev final için İstanbul'a geldi: 2 günde ne kadar harcadı
Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul'a gelen bir İngiliz taraftar, 2 günlük harcamasının 120 sterlin olduğunu ve Türkiye'yi çok ucuz bulduğunu söyledi.

FİLİZ KIRAL-GÜNBOYU

Geçtiğimiz 10 Haziran günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda düzenlenen UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde, Inter’i 1-0 mağlup eden Manchester City, zafere ulaştı.

İngiliz ve İtalyan taraftarların İstanbul’a bu 3 günlük süreçte katkısı 75 milyon euroya ulaştı. Özellikle Beyoğlu ve Sultanahmet esnafının yüzü güldü. Manchester City-Inter takımlarının oynadığı dev final oteller ve restoranlara da yaradı. Final maçı hafta sonu İstanbul’daki otellerde doluluk oranlarını yüzde 90’a çıkarırken, lüks restoranlara olan talep ise “İğne atsanız yere düşmeyecek vaziyette” olarak yorumlandı.

İstanbul’a gelen ama bileti olmayan futbolseverler İngilizce ve İtalyanca tabelalar taşıyarak bilet aradı. Karaborsada biletler, 40 bin ila 282 bin TL’ye denk gelen fiyatlara satıldı. UEFA tarafından takımlara ayrılan biletler dört fiyat kategorisinde 70 euro, 180 euro, 490 euro ve 690 euro şeklinde satışa sunulmuştu.

24 SAATTE 1594 İNİŞ-KALKIŞ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali nedeniyle İGA İstanbul Havalimanı’na 9 Haziran Cuma günü 24 saatte bin 594 iniş-kalkış ile tüm zamanların hava trafik rekorunu kırdığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Final maçı sebebiyle her iki takımın dünyanın farklı ülkelerinden taraftarları İstanbul’a geldi. Tarifeli tarifesiz uçakların yanında çok sayıda özel jet İstanbul Havalimanı’na yolcu taşıdı” denildi.

İNGİLİZLER TÜRKİYE'Yİ ÇOK UCUZ BULDU

Final için İstanbul'a gelip iki gün tatil yapan bir İngiliz taraftar, FOX TV'ye açıklamalarda bulundu.

Taraftar şunları söyledi:

“Manchester'dan geldim. İçecekler çok ucuz. Yemek ucuz. Manchester çok daha pahalı. Geldiğimden beri yüz yirmi sterlin harcadım iki günde. Yemek, içecek ve otel için.”

İki günde 120 sterlin harcayan taraftarın harcadığı meblağ, İngiltere'de yaklaşık on bir saatlik asgari ücrete denk geliyor. Türk lirası olaraksa 3.500 TL ediyor. Yani Türkiye'deki bir asgari ücretlinin 12 günlük kazancı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar