Manchester City rahat kazandı: Erling Haaland rekor kırdı

Manchester City rahat kazandı: Erling Haaland rekor kırdı
İngiltere Premier Lig'de Manchester City, deplasmanda Southampton'ı 4-1 yenerek lider Arsenal'i takibini sürdürdü. Karşılaşmada attığı 2 gol ile ligdeki 30. golüne yalnızca 27. maçında ulaşan Norveçli yıldız Erling Haaland, bu sayıya en erken ulaşan oyuncu olarak lig tarihine geçti.

remier Lig''in 30. haftasında Southampton, St. Mary''s Stadı''nda Manchester City''yi konuk etti.

Konuk takım, Erling Haaland''ın 45 ve 68, Jack Grealish''in 58, Julian Alvarez''in 75. dakikada penaltıdan attığı gollerle 4-1 galip geldi. Southampton''ın tek golünü, 72. dakikada Sekou Mara attı. Manchester City''deki ilk sezonunda üstün performansını sürdüren Norveçli futbolcu Haaland, bu sezon 27 maçta 30 gole ulaştı. Manchester ekibinin Belçikalı orta saha oyuncusu Kevin De Bruyne ise Premier Lig''deki 100. asistini kaydetti.

Üst üste 5. galibiyetini alarak puanını 67 yapan lig ikincisi Manchester City, lider Arsenal ile arasındaki farkı 5 puana indirdi. Galibiyet hasreti 5 maça çıkan lig sonuncusu Southampton ise 23 puanda kaldı.

ARSENAL''İN ZORLU FİKSTÜRÜ BAŞLIYOR

Şampiyonluk yarışında Manchester City''nin takibinde olan Arteta''nın öğrencileri, yarın Anfield''da kabus gibi bir sezon geçiren Liverpool ile karşılacak. Liderlik yarışında 5 puan fark ile önde olmasına karşın hata şansı bulunmayan Arsenal, Liverpool deplasmanının ardından yeniden rakip sahada West Ham ile oynayacak. 

Kalan haftalarda rakibi Manchester City ile de deplasmanda karşılacak olan Londra ekibi, bu mücadeleden bir hafta sonra ise Chelsea''yi evinde konuk edecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar