Maliyetler artıyor! Elektrik zammı yine kapıda

Maliyetler artıyor! Elektrik zammı yine kapıda
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektriğe zam geleceğini söyledi. Akın, "Vatandaşımızı elektrik değil, faturası çarpacak. " dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerinde yaz aylarında üretimde düşüş yaşandığını; doğalgaza yapılan zammın da santrallerin maliyetini artırdığına dikkat çekti.

Akın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kuraklık, Türkiye'nin enerji üretimini de sekteye uğratacak. Türkiye'deki toplam elektrik üretiminin yüzde 25'ini karşılayan hidroelektrik santralleri kuraklıktan doğrudan etkileniyor. Bu santrallerin kuraklık nedeniyle tam kapasiteyle çalışamamaları elektrik üretiminde  düşüşe neden olacak.”

1 Ocak 2021'den bu yana elektrik üretimi yapan santrallere satılan doğalgaza yüzde 21 düzeyinde zam yapıldığını söyleyen Akın bu durumun santrallerin üretim maliyetlerinin de artması anlamına geldiğini vurguladı.

ÇİFTÇİ TARLA SULAYAMIYOR

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, doğalgazdan üretim yapan santrallerin maliyetlerinin artmasının elektik fiyatlarını artıracağını belirten Ahmet Akın, şöyle devam etti:

“Elektrik tarifesi zamlanırsa yalnızca konutları değil çiftçimizi ve sanayicimizi de olumsuz etkileyecek. Çiftçi son bir yılda yüzde 30'un üzerinde artarak rekor kıran elektrik tarifesi nedeniyle zaten tarlasını sulayamaz duruma geldi. Bir zam daha yapılırsa tarlasını ekmekten vazgeçecek. Sanayicimiz de döviz kurundaki artış nedeniyle rekabet edemez durumda.''

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar