Malatya'da peş peşe depremler: Vatandaş kendini sokağa attı

Malatya'da peş peşe depremler: Vatandaş kendini sokağa attı
Malatya'da Yeşilyurt ilçesinin merkez üssü olduğu 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 16.39'da kaydedilen sarsıntıdan 1 dakika sonra 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Saat 18.18'de ise 4.2 büyüklüğünde 3. bir deprem yaşandı.

AFAD verilerine göre saat 16.39'da Malatya Yeşilyurt merkezli 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Yerin 6.35 kilometre derinliğinde ölçülen deprem paniğe neden oldu.

Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.

1 DAKİKA SONRA BİR DEPREM DAHA

Sarsıntıdan 1 dakika sonra saat 16.40'ta bu kez yine Yeşilyurt merkezli 4.5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.İkinci sarsıntının derinliği ise 7 kilometre olarak bildirildi.

Kandilli Rasathanesi ise, ilk depremin büyüklüğünü 4.9, derinliğini de 5 kilometre olarak aktardı. Kandilli, 16.40'taki yaşanan ikinci depremin büyüklüğünü 4.3 olarak duyurdu.

ÜÇÜNCÜ DEPREM

Saat 18.18'de 4.2 büyüklüğünde Malatya Yeşilyurt merkezli bir deprem daha yaşandı. AFAD verilerine göre sarsıntının derinliği 9.13 kilometre olarak kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili yaptığı açıklamada "Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da 4,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da depremlerle ilgili kendilerine ulaşan olumsuz bir bilgi olmadığını duyurdu.

AFAD BAŞKANI: "OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Sarsıntılar sonra AFAD Başkanı Yunus Sezer de olumsuz bir durum olmadığını bildirerek saha tarama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

m2.jpg

VATANDAŞLAR KENDİNİ SOKAĞA ATTI

Korku ve paniğe neden olan depremler çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depreme Malatya'da bulunan bir AVM'de yakalanan vatandaşlar ise panikle dışarı çıkmaya çalıştı. Evlerindeki vatandaşların da sokağa çıktığı görüldü.

YÜKSEKTEN ATLAYANLAR HASTANELİK OLDU

Malatya’da peş peşe meydana gelen depremler sonrası panikleyerek düşme ve yüksekten atlama sonucu 16 kişi yaralandı.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların büyük bir kısmının işlemlerinin ardından taburcu edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar